Política

Rabell respon a González que la societat catalana “és madura” i “no necessita tuteles per decidir el futur”

El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot afirma que el silenci de Mas sobre els escorcolls li recorda l'“ara no toca” de Pujol

Assegura que amb el seu govern les constructores “pagaran impostos, no comissions”

El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha replicat aquest diumenge a l'expresident del govern espanyol Felipe González que “la societat catalana és prou madura i no necessita tuteles per decidir el seu futur ni el camí que ha d'emprendre”.

Rabell ha respost així a les advertències sobre les conseqüències de la independència de Catalunya que l'exlíder del PSOE fa en una carta publicada aquest diumenge pel diari El País .

El número 1 de la coalició formada per ICV-EUiA, Podem i Equo també lamenta que l'escrit del socialista obvia la corrupció política. La seva formació, assenyala, és “un moviment on no hi cap la corrupció, cosa que és un oblit significatiu de la carta que ens adreça Felipe Gonzalez”.

En aquesta línia, el candidat també ha criticat que el president de la Generalitat, Artur Mas, no hagi donat explicacions sobre els escorcolls policials a les seus de la fundació CatDem i de CDC, un silenci que li recorda a l'“ara no toca” de Jordi Pujol. “Quan es tracta d'assumir responsabilitats, per a alguns no toca mai”, ha ironitzat. A més, ha avisat que no voldrien que es repetís “la broma de la Banca Catalana, d'invocar la bandera per amagar responsabilitats i corrupció”. “En el rànquing de la corrupció hi ha algú que va al capdavant, sens dubte és el Partit Popular, però Déu n'hi do CDC els morts que comença a acumular a l'armari”, ha expressat.

Rabell ha avançat que els diputats d'ICV, que donen suport a la seva candidatura, li faran preguntes a Mas sobre aquesta qüestió en la seva compareixença a la Diputació Permanent del Parlament. “Segur que dimecres li pregunten i li demanen responsabilitats, ja pot anar preparant la resposta”, ha indicat.

En qualsevol cas, ha volgut deixar clar que la seva coalició “mai arribarà a acords amb qui tingui aquest historial a les seves esquenes”.

El número 1 de la confluència d'esquerres ha promès que en cas de guanyar els comicis del 27-S, amb el seu govern “les constructores pagaran els impostos que els toquin, però no pagaran comissions al govern”.

Catalunya Sí que es pot ha presentat aquest diumenge els seus caps de llista en un acte al Parc de la Sedeta de Barcelona: Sara Vilà, per la circumscripció de Lleida; Marc Vidal per la demarcació de Girona i Gerard Bargalló per la de Tarragona.

Rabell ha defensat que “la gent que està darrere de la candidatura representa la força de les classes populars de Catalunya”. “És una candidatura de la gent que sempre ha fet dels drets nacionals de Catalunya i la lluita per les llibertats una bandera”, ha dit. En aquesta línia, ha reivindicat Catalunya Sí que es Pot com els “hereus de les generacions que van fer possible la immersió lingüística, que van recuperar les institucions catalanes”.

Rabell ha assegurat que el seu partit vol que “els ciutadans de Catalunya puguin arribar a votar i a decidir el seu futur”, també en totes les “qüestions cabdals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona