Política

La CUP a Girona i ICV a Banyoles proposen acollir refugiats

Reclamen que els respectius municipis s'impliquin activament en la crisi

La CUP de Girona i ICV de Banyoles van proposar ahir acollir refugiats als respectius municipis. La CUP portarà al ple del setembre una proposta perquè la ciutat aculli exiliats de l'est i el sud del Mediterrani. La voluntat de la formació és arribar a un acord amb els grups municipals i el consell municipal de cooperació i solidaritat perquè la proposta tingui el màxim consens i prosperi. La formació pensa que la ciutat ha de tenir un paper actiu en la crisi dels refugiats que es viu a l'est d'Europa. Per altra banda, donen suport a la concentració que la Xarxa pels Drets Socials ha convocat per avui a les 19 h davant la Subdelegació del Govern de l'Estat a Girona, amb el lema No més morts al Mediterrani. Cap persona és il·legal.

ICV ho fa a Banyoles

El regidor d'ICV de Banyoles, Joan Luengo, va presentar ahir una instància a l'Ajuntament de la ciutat de l'estany en què es proposa que s'estudiï la possibilitat que la ciutat aculli refugiats de la guerra de Síria. “No ens podem quedar amb els braços creuats mentre té lloc aquesta catàstrofe humanitària”, va manifestar ahir Luengo. La proposa, inspirada en la iniciativa que en aquest sentit s'ha fet a Barcelona, inclou tres peticions concretes: en primer lloc, recollir informació a l'Ajuntament de la capital catalana; després, convocar una reunió de la taula municipal de solidaritat i cooperació de Banyoles per debatre la qüestió, i, finalment, elaborar el corresponent projecte d'acollida de refugiats. Tot i que s'ha compromès a parlar-ne, l'alcalde, Miquel Noguer, considera inviable la petició. “Banyoles no és Barcelona. Aquí no tenim ni la infraestructura ni els recursos que calen”, va afirmar. A més, Noguer es va mostrar molest pel fet que Luengo hagués fet pública la proposta abans de comentar-la amb la resta de grups.

El principal partit de l'oposició, Junts per Banyoles, en principi, està d'acord amb la iniciativa dels ecosocialistes. “Tot i que tenim un nivell d'immigració notable, ho veig positiu”, va manifestar la regidora Roser Masgrau. La CUP també ho veu bé i, pel que va dir ahir la seva portaveu, Sandra Pazos, hi donaran suport quan sigui el moment. A Barcelona, l'equip de govern d'Ada Colau està decidit a acollir refugiats, una proposta que també té el vistiplau del grup municipal d'ERC. La capital catalana va prendre una iniciativa similar amb motiu de la guerra dels Balcans, en la dècada de 1990.

A Banyoles, si finalment s'arribés a complir el que proposen els ecosocialistes, seria el primer cop que s'acullen refugiats de guerra des de la Guerra Civil espanyola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA