Política

Podem insta a recuperar el debat sobre la gestió de l'aigua i evitar usar-la com arma electoral

El secretari general de la formació, Antonio Montiel, s'ha reunit amb els seus homòlegs de Múrcia i Castella-la Manxa per a abordar els problemes que planteja la gestió del recurs en aquests territoris

Aposta per realitzar una gestió integral de l'aigua en tot l'Estat

El secretari general de Podem al País Valencià, Antonio Montiel, s'ha reunit amb els seus homòlegs de Múrcia i Castella-la Manxa per a abordar els problemes que planteja la gestió de l'aigua en aquests territoris. Montiel ha reivindicat que “ l'aigua , primer de tot és un bé públic i un dret vital dels ciutadans. Es tracta de canviar l'enfocament que ha prevalgut fins ara, que ha sigut el de fomentar una nova guerra de l'aigua instigada tant pel PP com pel PSOE”.

En la reunió, Montiel, Oscar Urralburu (Múrcia) i José García Molina ( Castella-la Manxa) han remarcat la necessitat de plantejar una solució comuna i coordinada entre territoris, no solament en el cas d'aquest transvasament sinó per a realitzar una gestió integral de l'aigua en tot l'Estat.

“Es tracta –ha explicat Montiel– d'un problema complex que requereix solucions elaborades i amb rigor tècnic, cosa que no observem en el memoràndum del transvasament, una aprovació que és no solament un acord polític sinó també una eixida pactada amb obscurantisme.”

El canvi climàtic està plantejant noves realitats que cal afrontar i per això, Montiel argumenta que “hem de partir del principi que l'aigua és un dret i per això, les solucions que han donat fins ara tant PP com PSOE són electoralistes i tancaments en fals. Ens neguem a entrar en el tema de l'aigua com si fóra un arma electoral. Nosaltres a apostarem per un debat rigorós, obert i transparent, amb els tècnics i les propostes dels experts, amb un panorama que en definitiva ens conduïsca a la solució“.

Per a assegurar l'accés a l'aigua en totes les regions, des de Podem es planteja l'anàlisi de mesures a mitjà i llarg termini: des de l'ús eficaç de les dessaladores ja creades per a subministrar aigua de reg fins a l'abaratiment del metre cúbic d'aigua.

Aquesta ha sigut la primera de les reunions que celebraran els secretaris generals per a debatre l'estat del mapa hídric i en el futur, realitzar una auditoria del negoci i del procés de privatització de l'aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona