Política

CDC responsabilitza el PSOE i el PP de ser els artífexs del procés català

Rull diu que tant Rajoy com González demostren “no entendre res” del que passa a Catalunya

Denuncia la seva estratègia de la por i la visió apocalíptica

Primera reunió de l'executiva de CDC en començar el curs polític. I com no podia ser d'altra manera, els fets viscuts aquest cap de setmana van centrar-ne bona part. D'una banda, el registre a la seu i a la Fundació Catdem [vegeu la plana anterior]. De l'altra, les declaracions de Mariano Rajoy titllant de virus l'independentisme i la carta de Felipe González comparant el sobiranisme amb el feixisme i el nazisme. Dos exemples més que demostren que ni la dreta ni l'esquerra espanyola “entenen res del que passa a Catalunya”, en paraules del coordinador general del partit, Josep Rull, que va avisar que “ell no ha entrat en campanya”. Dos partits que utilitzen “la por, la visió apocalíptica del país i els exabruptes” que poc tenen a veure amb la situació que es viu al país.

De fet, Rull va responsabilitzar els dos principals partits estatals del que està passant, de ser els artífexs del procés. En aquest sentit, va recordar que a Catalunya la Constitució del 1978 va ser on més vots a favor va tenir. Més de 35 anys després, una majoria del poble català en vol marxar. “S'haurien de preguntar què ha passat”, els va advertir. No obstant això, va dir que ells representen els que volen mirar cap al futur i no pas cap al passat.

L'insult de González

Per Rull, insultar un poble com ho va fer González és una demostració més que des d'Espanya s'estan perdent els papers i el va avisar que el 1978 s'obria la porta a la plurinacionalitat de l'Estat, mentre que a dia d'avui aquesta està torpedinada. “El que ell vol és que renunciem al que som, i això no ho farem”, va concloure. El responsable de CDC també va assegurar que la candidatura en què participen, Junts pel Sí, farà una campanya en positiu, optimista. “No ens sentiran parlant en contra de, sinó a favor de”, va declarar.

Diferents orígens, mateix destí

Tot i el complicat cap de setmana que ha tingut CDC, el tema principal de l'executiva va ser com s'encara les eleccions del dia 27. Segons va informar Rul,l acompanyat de la portaveu Marta Pascal, es va avaluar la primera etapa de la creació de Junts pel Sí. I la valoració és altament positiva perquè s'ha confirmat com un element transformador. El que va qualificar d'una nova concepció política sense precedents ni a Catalunya ni a l'Estat. “Potser els que en formem part tenim orígens diferents, però el destí és el mateix: la llibertat del poble”, va assegurar Rull. I va posar exemples de l'èxit que la candidatura està obtenint, com el fet que s'hagin superat els 62.000 candidats virtuals o l'acte que es va fer divendres passat a l'Arc de Triomf i que va congregar unes 40.000 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

El nuvi d’Ayuso va proposar acceptar 8 mesos de presó i 525.000 euros per a no anar a judici

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona