Política

Merkel, sobre Catalunya: “És molt important respectar la legalitat internacional”

La cancellera alemanya dóna suport al president espanyol en plena precampanya electoral i recorda que també cal “respectar” els tractats de la UE que “garanteixen la sobirania i integritat territorial de cada estat”

Rajoy assegura que mentre ell governi Espanya “no es trencarà”

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha assegurat aquest dimarts que la seva posició sobre el procés sobiranista a Catalunya és “molt semblant” a la del president espanyol, Mariano Rajoy, amb qui ha assegurat que ha parlat sobre aquesta qüestió durant la cimera bilateral que han mantingut els dos mandataris aquest dilluns i dimarts.

En roda de premsa conjunta i en plena precampanya electoral del 27-S, Merkel ha recordat que cal “respectar” els tractats de la UE que “garanteixen la sobirania i integritat territorial de cada estat”. “És molt important que es respecti la legalitat internacional. Aquí no hi ha cap tipus de diferència”, ha sentenciat a preguntes dels periodistes, després de deixar clar que han tractat sobre Catalunya durant la reunió i reiterar que aquesta qüestió és un tema intern de l'Estat espanyol.

El president espanyol ha obtingut finalment el suport públic de la canceller alemanya a l'última jornada d'aquesta cimera bilateral. La canceller ha rebut dues preguntes de la premsa espanyola sobre aquesta qüestió i ha admès que durant la reunió tots dos han parlat “de la política actual tal com ho fan primers ministres i presidents del govern i en aquest context sobre la situació a Espanya” i sobre “el que està passant” a Catalunya.

“Tenim una posició molt semblant. Hi ha els tractats de la UE i tots els hem de respectar, que garanteixen la sobirania i integritat territorial de cada estat”, ha sentenciat Merkel, que ha afegit que al seu entendre “és molt important que es respecti la legalitat nacional i internacional”, un punt en el que “no hi ha cap tipus de diferència” entre els plantejaments del govern espanyol i alemany.

Posteriorment la canceller ha estat preguntada sobre la inestabilitat que es podria produir a Espanya en el cas d'una victòria del sí a Catalunya o la caiguda del bipartidisme a Espanya. En aquest punt ha assegurat que no té intenció d'entrar “en campanyes electorals” però s'ha mostrat plenament confiada que la política “d'èxit” que Rajoy ha implementat en els últims anys “continuarà en el futur”.

En tot cas, ha desitjat “molt d'èxit” a Rajoy de cara als pròxims comicis. “Crec que el camí d'Espanya va cap amunt i serà quelcom que moltes persones tindran en compte a les eleccions”.

Precisament sobre aquests comicis, Rajoy ha assegurat que se sent “animat” sobre el fet que el PP “guanyarà les eleccions” malgrat que ha hagut de fer polítiques “dures”, i ha advertit que un canvi seria molt negatiu per a la recuperació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona