Política

Rabell assegura que Pablo Iglesias “farà un pas més” en la qüestió catalana

El candidat de Catalunya Sí que es Pot assegura que decidiran “col·lectivament” si participen a la Via Lliure de l'Onze de Setembre a la Meridiana

El candidat de Catalunya Sí es Pot en les catalanes del 27S, Lluís Rabell, ha assegurat avui que el líder de Podem, Pablo Iglesias, “farà un pas més” sobre la qüestió catalana durant la campanya electoral amb una “declaració d'intencions sobre el tema de la sobirania”.

En declaracions a TV3, Rabell, on no ha concretat quin serà aquest “pas més”, sí ha destacat que dirigents de Podem, IU o Equo han mostrat la seva disposició a “escoltar i ser respectuosos amb la voluntat del poble català”, predisposició que va guanyant terreny”, pel que segons la seva opinió la reivindicació de la celebració d'un referèndum “no està amortitzada”.

El cap de cartell de la candidatura de confluència d'ICV i Podem ha insistit que decidiran “col·lectivament” si participen en la manifestació independentista de la Diada, després de la reunió que mantindran demà amb l'Assemblea Nacional Catalana.

Rabell ha dit assistir a aquesta reunió “molt molest i incòmode davant el viratge” que ha pres aquesta convocatòria, “que s'ha convertit al començament d'una campanya per a la reelecció de Mas” quan, ha dit, la Diada és una “conquesta popular”.

Respecte a la compareixença d'aquesta tarda del president de la Generalitat, Artur Mas, al Parlament per explicar el finançament de CDC, el candidat s'ha mostrat “bastant escèptic”, perquè “Mas acostuma a tirar pilotes fora” davant els presumptes casos de corrupció en el seu partit.

Rabell ha precisat que el president “acostuma a tirar pilotes fora” i a “dir que no està al corrent de la intendència del seu partit, la qual cosa no deixa de ser sorprenent”, com ha succeït segons el seu parer en anteriors compareixences relacionades amb presumptes casos de corrupció en CDC.

El candidat a la presidència de la Generalitat ha assenyalat que a Catalunya hi ha un “problema polític greu”, perquè la formació que ha governat durant anys, CDC, i que pretén tornar a fer-ho després de les eleccions del 27 de setembre, està “atacada per presumptes casos de corrupció i per la vinculació entre els interessos privats i els del partit”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona