Política

C's València presenta la moció “per un projecte comú espanyol”

La portaveu a les Corts, Carolina Punset, assegura que “el 27-S es desafia la convivència i l'ordenament jurídic de tots els espanyols”

“El problema català és el problema espanyol”

La portaveu de C's en les Corts Valencianes, Carolina Punset, ha presentat una moció per “un projecte comú espanyol” i ha assegurat que “el 27-S es desafia la convivència i l'ordenament jurídic de tots els espanyols”. “Es tracta de defendre el que és obvi, però sembla que en aquest país el que és obvi s'ha tornat revolucionari. I és que alguns, el pròxim 27-S en les eleccions catalanes, qüestionen que la sobirania nacional és de tots perquè pretenen fer declaracions unilaterals d'independència o trencar el nostre ordenament jurídic vigent sense el consens de tots els espanyols”.

Amb aquestes paraules s'ha pronunciat la síndica de C's en les Corts, sobre la pròxima convocatòria electoral de Catalunya. “Alguns pensen que el 27-S és un problema català. No obstant això, C's sap que el problema català és el problema espanyol perquè el que es desafia és la convivència i l'ordenament jurídic de tots els espanyols”, ha afegit la líder de C's.

Acompanyada del portaveu adjunt Alexis Marí, Punset ha assegurat que “enfront de qui aposta per la ruptura, per alçar fronteres, per posar en valor els fets diferencials i els privilegis territorials”, C's proposa amb aquesta moció, “que presenta en els dotze parlaments autonòmics on té representació, no solament reclamar que es respecten les regles del joc que tots ens hem donat, sinó mostrar com a valencians la nostra solidaritat amb els nostres conciutadans catalans i la resta d'espanyols, que aposten per la llibertat i la igualtat per a seguir avançant junts en aquest projecte anomenat Espanya, dins de la nostra casa comuna que és la Unió Europea”.

“Esperem que la resta de grups secundaran la moció, especialment els partits que es diuen d'àmbit nacional perquè hi ha alguns que mantenen un discurs diferent en cada comunitat autònoma”, ha conclòs la líder de C's.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona