Política

Mas: “Estic segur que d'aquí al 27-S veurem més muntatges”

El president de la Generalitat lamenta que en els presumptes casos de corrupció que afecten CDC prevalgui la “presumpció de culpabilitat”

Reivindica que no defuig el debat de la seva gestió perquè la compareixença d'avui serà més llarga que cap debat televisiu

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha denunciat que des dels poders de l'Estat s'estan fent “muntatges” per destruir determinades persones i ha augurat que abans del 27-S “veurem més muntatges”.

Mas ho ha dit en el torn de rèplica a les preguntes dels diputats en la seva compareixença aquest dimecres a la Diputació Permanent, que han girat sobretot al voltant dels presumptes casos de corrupció a CDC.

El president ha defensat que sempre ha donat explicacions d'aquests casos i ha comparegut a la cambra quan se li ha demanat. “Altra cosa és que no em creguin”, ha afegit.

En aquest sentit, ha reivindicat que no només ha donat explicacions sinó que també ha “pres decisions, i m'ho han de reconèixer”. Mas ha posat com a exemple que en el cas Millet CDC va tornar al Palau de la Música “tots els diners, fins a l'últim euro” tot i que s'havien rebut de manera “legal”. També ha recordat que després de la confessió de l'expresident Jordi Pujol no es va quedar “de braços plegats”.

El líder de CDC ha asseverat que no ha “tingut constància del cobrament de comissions, i estic convençut que no n'hi ha hagut”.

En relació amb l'escorcoll a la seu de CDC divendres passat, ha lamentat que “a hores d'ara ja hi ha una presumpció clara de culpabilitat” quan hauria de prevaldre la “presumpció d'innocència”.“L'acusat ha de demostrar la seva innocència; això no és estat de dret ni democràcia”. “És l'acusador qui ha de demostrar la culpabilitat”, ha recordat.

També s'ha insistit que en aquest cas hi ha hagut “molt espectacle” i ha assenyalat obertament al ministeri d'Interior d'actuar, a qui ha acusat d'actuar “d'una manera barroera”.

Segons ell, “es fan muntatges per destruir determinades persones” i s'ha mostrat convençut que “d'aquí al 27-S veurem més muntatges”.

Mas s'ha referit també a alguns aspectes concrets relacionats amb les filtracions a la premsa de l'actuació judicial. D'entrada ha explicat que “de les onze caixes que es va endur la Guàrdia Civil, deu van ser lliurades voluntàriament”. També ha comentat que la “carpeta amagada” a la qual es refereixen alguns mitjans “era el contracte d'un proveïdor de CDC que la Guàrdia Civil no es va endur”. Finalment, ha dit que els papers que hi havia “a la trituradora” eren “una targeta de visita”.

Pel que fa al 27-S, el president ha rebutjat que s'amagui al número 4 de la llista de Junts pel Sí per no retre comptes de la seva gestió. “Estic donant la cara des de fa més de 4 hores. No hi haurà cap debat a la televisió que duri 4 hores, ni 2”, ha emfatitzat.

Al seu parer, alguns dels seus rivals polítics als quals els sorprèn que no vagi com a cap de llista “els sorprèn el que està passant perquè ho analitzen en termes antics, amb el xip de les eleccions autonòmiques de sempre”.

En canvi, ha insistit que la nit del 27-S ningú llegirà els resultats com els d'unes eleccions autonòmiques normals: “Hi haurà un recompte diputats del Sí i diputats del No”.

En aquest punt, s'ha dirigit al líder d'ICV, Joan Herrera, que els vots a la coalició en la qual s'integra el seu partit, Catalunya Sí que es Pot, es comptaran com a “No”. “No podran evitar que els comptin com a Nos, i el No serà la festa gran del senyor Aznar, Rajoy i Felipe González”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona