Política

La Junta Electoral obliga a retirar 400 estelades dels carrers de Vilafranca del Penedès

Òmnium Cultural, l'ANC i la Comissió 11 de setembre les regalaran aquest dissabte als veïns per a què les pengin als balcons

La Junta Electoral ha obligat l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès a despenjar dels carrers de la vila 400 cartells d'estelades que incloïen un 'Sí' imprès. Segons la notificació, la Junta Electoral entén que es tracta d'una ocupació de la via pública que difon el suport a una determinada opció política quan encara no ha començat la campanya electoral del 27-S. Davant la situació, Òmnium Cultural, l'ANC i la Comissió 11 de setembre -responsables de la distribució dels cartells- han acatat l'ordre i han retirat tots els cartells. Les mateixes entitats, però, instal·laran aquest dissabte una parada al mercat setmanal de Vilafranca i regalaran les estelades als veïns per a què els pengin als balcons.

Des d'Òmnium Cultural a l'Alt Penedès, el seu president, Sergi Sabaté, ha explicat a l'ACN que interpreten la decisió de la Junta Electoral de Zona “com un atac polític més, d'anar a buscar pessigolles on no n'hi ha”. Segons Sabaté, si s'han interpretat els cartells amb estelades com a propaganda electoral, significa que “la Junta Electoral està llegint les eleccions com un plebiscit”. “Ells mateixos ho reconeixen”, ha dit.

Les entitats sobiranistes han acceptat la retirada dels cartells per evitar generar problemes amb l'Ajuntament de Vilafranca -responsable de la via pública-, però han avisat que persistiran amb la difusió de les estelades. “Ja que tenim aquestes 400 pancartes, no les llençarem pas”, ha apuntat Sabaté. Per això aquest dissabte les distribuiran gratuïtament entre les 10h i la 13h, amb la intenció que els veïns les pengin als balcons perquè és un espai on “la Junta Electoral no té potestat de prohibir res”, ha subratllat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona