Política

El Consell defén que les emissions de RTVV s'ajornen pel procediment de les Corts

La vicepresidenta assegura que el nou model de la televisió pública està en el parlament i el govern “al marge” per “evitar ingerències”

La vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, ha explicat aquest divendres que el Consell no ha canviat de posició quant a la reobertura provisional de RTVV, però ha explicat que la posada en marxa d'emissions el 9 d'Octubre probablement haurà d'ajornar-se perquè no dóna temps a aprovar en les Corts la proposició de llei que les permeten, en acordar els tres grups signataris --Compromís, PSPV i Podem-- prescindir del procediment de lectura única. Oltra ha negat qualsevol veto o imposició de Podem al respecte.

Segons Oltra el Consell coincideix plenament amb el secretari general de Podem, Antonio Montiel, en què la lectura única no era el millor mètode per a aprovar-ho perquè no és un mecanisme “suficientment democràtic”, ja que no es poden presentar esmenes. Així, ha assenyalat que Montiel és “un home de paraula” i “sé el que acordem amb ell” en la reunió del passat dijous.

És més, ha comentat que aquella mateixa nit va parlar amb el síndic de Compromís en les Corts, Fran Ferri, i el portaveu socialista, Manuel Mata, i “cap d'ells em va traslladar que hi haguera un canvi d'opinió de Montiel” sinó que van coincidir en la necessitat que no es fera “per la lectura única”. “I no tinc per què dubtar d'ells”, ha apuntat Oltra.

Oltra ha aclarit que quan van acordar que les emissions es reprendrien de forma provisional el 9 d'Octubre, “no van fer els comptes”. “Jo ho vaig preguntar i em van dir que sí, però es veu que només donava temps si era per lectura única”, ha aclarit.

Per això, ha indicat que en obviar aquest procediment les emissions es reprendran “quan siga possible, si no és el 9 d'Octubre, serà el 20 i sinó l'1 de novembre no passa gens”.

Sense renúncies

De la mateixa manera, ha recalcat que el Consell “no renuncia a res” però que ha deixat a les Corts tant la posada en marxa d'aquestes emissions provisionals, com la comissió creada ad hoc per a decidir la reobertura de la televisió pública amb l'objectiu d'evitar les ingerències governamentals.

Així, ha apuntat que el nou model de la televisió pública està en el parlament i “el govern està al marge” perquè “la millor manera d'evitar les ingerències és que el govern faça un pas al costat”. En qualsevol cas, ha apuntat que una cosa és que Podem presidisca la comissió parlamentària de RTVV i “una altra cosa que ells decideixen amb 13 diputats com va ser el model”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Orobitg i Viñas, representants de la Selva i el Gironès a la llista d’ERC

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona