Política

Paiporta es converteix en municipi d'acollida de refugiats

La localitat se suma a la crida del Consell per a convertir el País Valencià en un lloc d'arribada per a les famílies

L'Ajuntament de Paiporta ha decidit convertir esta localitat en municipi d'acollida dels refugiats sirians i de diverses nacionalitats que es troben en les fronteres dels països de l'Est d'Europa.

L'Ajuntament se suma així a la iniciativa del Consell de convertir el País Valencià en territori d'acollida de refugiats més enllà de les quotes acceptades pel Govern Espanyol.

La localitat es posa a disposició d'aquelles institucions i entitats que necessiten qualsevol tipus d'ajuda, i ja ha començat a recollir sol·licituds de persones per a crear una xarxa de famílies acollidores.

Així mateix, ja han començat els contactes amb entitats locals que puguen ajudar en esta tasca solidària. La localitat estudia també quins espais municipals es poden cedir o habilitar per a acollir als refugiats, si foren necessaris.

L'equip de govern de Paiporta se suma a la crida del consell en el sentit d'anar més enllà de les quotes marcades per la Unió Europea, ja que “les vides de les persones no es poden mesurar en quotes ni poden dependre d'elles”, ha assenyalat Isabel Martín, alcaldessa d'aquesta vila.

Al mateix temps, s'informa a la població de que en breu s'establiran els mecanismes necessaris per a crear la xarxa de famílies acollidores i es donaran instruccions precises sobre la manera de sumar-se a esta xarxa solidària.

Un reguitzell solidari

Pere Rossell

Pere Rossell - Després que la vicepresidenta del govern valenciana anunciara públicament la voluntat del Consell de declarar el País Valencià com a terra d'acollida de refugiats, un reguitzell de pobles, viles i ciutats, s'han afegit, a l'aigual que Paiporta a aquestainiciativa.

En menor o major mesura, la solidaritat ha inundat el cor d ela ciutadania després que algunes imatges punyents, es colaren per les pantalles de la televisió durant els darrers dies.

Així doncs, d'aquesta manera i a falta d'una llista completa, se sap que de nord a sud del País Valencià, ha cundit la solidaritat.

Pobles com Elx, Oriola, Gandia, Paterna, Alcoi, Dénia, Alzira, Burjassot, Ontinyent, Alaquàs, Aldaia, Sueca, Catarroja, Quart de Poblet, Cullera, PIcassent, i molts altres que prendran l'acord aviat, se sumen a aquesta xarxa de pobles, viles i ciutats solidàries en favor dels refugiats sirians que aspiren a viure una vida millor, allunyats d ela guerra, les privacions i la misèria.

La vicepresidenta del govern valencià bé que ho ha deixat dit hui a la compareixença habitual dels divendres: “si cada poble de l'estat acull una família, el conjunt pot sumar més de 20.000 refugiats, una xifra bastant allunyada del que inicialment havia previst el president Rajoy”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA