Política

El PSC diu “sí” a l'entrada de Montmeló a l'AMI

El portaveu socialista reafirma, tanmateix, que continuen sent “un partit federalista i no independentista”

Deu dels tretze regidors aproven l'adhesió

El ple de l'Ajuntament de Montmeló ha aprovat l'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), tal com proposava una moció presentada pel regidor d'ERC, Albert Montserrat. Hi van votar a favor els sis regidors del PSC i tres dels sis regidors d'ICV-EUiA.

La moció diu que el dret a l'autodeterminació “és un principi fonamental dels drets humans” i que està recollit en la carta de les Nacions Unides. Afegeix que el procés participatiu del 9 de novembre de l'any passat va tenir un total de 1.664 vots favorables a l'opció del “Sí, Sí” a Montmeló, fet que “denota el suport d'un sector de la població a l'autodeterminació dels catalans”.

El portaveu del PSC, Pere Rodríguez, ha aclarit, però, que, malgrat el vot favorable a l'AMI, el PSC continua sent un partit “federalista i no independentista” i partidari de fer una consulta legal i acordada. Va justificar el suport a la moció “en clau local” i en els acords presos en les converses per formar govern amb ERC, que finalment no van arribar a bon port. Rodríguez recorda que durant aquestes converses l'executiva i l'agrupació local van debatre una de les condicions que posava ERC per entrar al govern, que era l'adhesió a l'AMI. El portaveu socialista remarca que hi ha més de 90 municipis catalans amb alcaldia socialista adherits a l'AMI i en aquest sentit va posar d'exemple els més recents de Castelldefels o Terrassa, on el PSC també va votar a favor de l'ingrés. “Vam prioritzar la governabilitat i la possibilitat de tirar endavant el nostre programa electoral”, diu Rodríguez.

Per la seva banda, el portaveu d'ICV-EUiA va justificar la decisió de dividir el vot entre el sí i l'abstenció perquè reflecteix “la pluralitat de la coalició, fet que considerem una virtut”. “Formar part de l'AMI no ens sembla malament. Tot i que no persegueix els mateixos objectius, volem obrir un procés constituent a Catalunya i a l'Estat”, va dir.

LA XIFRA

1.664
vots
va acumular el “Sí, Sí” a Montmeló el 9 de novembre, en la consulta sobre si Catalunya havia de ser un Estat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona