Política

Mas garanteix als empresaris que si hi ha independència “no s'enfonsarà res”

El president de la Generalitat defensa que el procés “no ha afectat l'economia”

El número 4 de Junts pel Sí assegura que el sobiranisme és “l'únic moviment” amb “força real per canviar a millor les coses”

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha garantit aquest dimecres als empresaris catalans que el procés sobiranista “no ha afectat l'economia”. De fet, s'ha mostrat convençut que el projecte sobiranista és “l'únic” que pot canviar a millor el país.

El número 4 de Junts pel Sí ho ha dit durant una conferència del cicle Dinars Cambra organitzada per la Cambra de Comerç de Barcelona, en què ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat i optimisme al món empresarial.

Per començar, ha volgut contrarestar les veus que difonen el missatge “de la por i l'amenaça subtil” sobre la independència, i que donen a entendre que l'economia catalana faria fallida en cas de secessió.

Segons el líder de CDC, “el procés [sobiranista], en contra del que diuen algunes opinions, no ha afectat l'economia”. Per demostrar-ho ha aportat les dades de creixement del PIB, de les exportacions i de l'ocupació, comparant-les amb les mitjanes espanyola i europea. En aquest sentit, ha destacat que el Principat ha captat el 30 % de la inversió estrangera de tot l'Estaten el primer trimestres del 2015.

El president ha descartat que hi hagi “por” en els mercats i els inversors internacionals davant una eventual victòria independentista el 27-S, ja que aquests mantenen la seva confiança en Catalunya. Segons ell, no ho fan perquè no es creguin el procés cap a la secessió, sinó perquè contemplen tots els escenaris amb optimisme i “preveuen” que en cas que Catalunya s'independitzi d'Espanya “no passarà res que ho enfonsi tot”.

En aquesta mateixa línia optimista, ha situat el moviment sobiranista com “l'únic que té força per aportar un canvi real”. “Mirin fora d'aquí quines coses arrosseguen de veritat. Hi ha coses, però molt disseminades i sense força per canviar les coses. La força del canvi real és aquesta i la força del canvi a millor és aquesta, amb les incerteses que estan per totes bandes, tant en aquest projecte com en el no fer res”, ha afirmat.

Mas ha remarcat que l'única alternativa a la independència és mantenir l'statu quo actual, que significa un dèficit fiscal que és una “presa de pèl”, un “atac” a la immersió lingüística” o que “converteixin el Tribunal Constitucional en un tribunal d'ordre públic que recorda temps anteriors”, en al·lusió a la reforma de llei que impulsa el PP.

I és que, segons ell, des de l'Estat “mai” no ha sortit ni s'ha acceptat una oferta que pugui suposar una tercera via. “Nosaltres som experts mundials en terceres vies, les hem intentat totes”, ha assegurat.

El candidat ha indicat que és “fàcil” estar en contra del procés independentista, però és més “difícil” aportar “una alternativa possible” que no vagi més enllà de la “retòrica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona