Política

Tremosa: “La Catalunya independent serà una catarsi tan gran per l'Estat que l'obligarà a modernitzar-se”

L'eurodiputat de CDC considera que “no és ni factible ni creïble un escenari d'expulsió immediata” de Catalunya de la UE

Assegura que la llista unitària de Junts pel Sí ha despertat molt interès al Parlament Europeu

L'eurodiputat de CDC Ramon Tremosa ha assegurat en una entrevista a l'ACN que la independència seria “una catarsi” tan gran per a l'Estat espanyol que l'obligaria “a modernitzar-se i fer-se eficient d'una vegada per totes”.

Tremosa, que presenta el seu nou llibre Let Catalonia Vote, defensa que “no és factible ni creïble” un “escenari d'expulsió immediata” de Catalunya de la Unió Europea. “Ni que volguéssim marxar no ens deixaria ningú”, argumenta l'eurodiputat. En aquest sentit, cita les “inversions estratègiques” de la UE i els “interessos” econòmics de grans multinacionals: “Vokswagen trucarà Merkel si a Rajoy se li acut expulsar de l'euro i la lliure circulació Catalunya amb Volkswagen a dins”, avisa.

El llibre inclou, en paraules de l'eurodiputat, “molta política europea i moltes anècdotes divertides” per entendre com perceben Brussel·les i la premsa internacional la situació política a Catalunya. “És una lectura amena, ràpida, lleugera i informativa”, assegura.

Tremosa que dedica el llibre a Raül Romeva, candidat de la llista Junts pel Sí, tot i que assegura que li va dedicar abans de saber-se que hi hauria la llista única.

“Em fa molt feliç que aquesta gran persona que és en Raül Romeva ens lideri a tots plegat en aquesta ocasió única i en el vot de la nostra vida”, afegeix l'eurodiputat, que lamenta les crítiques de part de l'esquerra al que va ser eurodiputat d'ICV durant 10 anys.

“Efecte sinèrgic” de la llista unitària

Tremosa assegura que la llista de Junts pel Sí ha despertat molt interès al Parlament Europeu, i que el mateix dia que es va anunciar va rebre correus electrònics de col·legues de la cambra que volen visitar Catalunya per la Diada o el 27-S. Segons ell, a més, “l'efecte sinèrgic” de la llista “és més gran” del que s'esperava. “És més gran del que fins i tot havíem somiat els que sempre hem defensat la llista única, des de fa dos anys, ja per les europees del 2014”, ha subratllat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri