Política

La CCMA acata la resolució de la JEC però no la comparteix

TV3 i Catalunya Ràdio mantenen la retransmissió de la Via Lliure i compensaran els partits amb espais informatius en dia festiu i en la mateixa franja horària

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha afirmat que complirà la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) mantenint la cobertura prevista a TV3 i Catalunya Ràdio de la Via Lliure però compensant els partits que no hi participen amb espais informatius com els ha fixat la JEC.

Tot i això, des de la Corporació no es comparteix el posicionament de la Junta i recorden que la Junta Electoral Provincial s'havia pronunciat en la línia que la manifestació amb motiu de la Diada no és un acte de campanya perquè no està convocat per cap candidatura que concorri a les eleccions.

L'autoritat electoral ha estimat parcialment el recurs del PP i totalment el del PSC que contra la retransmissió de la manifestació de l'11 de Setembre pels mitjans públics de la Generalitat perquè ho consideren un acte de campanya.

La Junta ha conclòs que TV3 i Catalunya Ràdio sí que poden informar de l'esdeveniment però, al mateix temps, creu que hi ha una identificació “notòria” entre la mobilització de la Diada i el missatge d'alguns dels partits que concorren a les eleccions.

Per aquest motiu, ha establert que, en cas que l'acte es retransmeti en directe, caldrà compensar les formacions que no s'identifiquen amb el sentit de la convocatòria amb espais informatius “en dia festiu i a la mateixa franja horària de la retransmissió en directe, i amb la mateixa durada”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia