Política

Pablo Iglesias es disculpa: “Si vaig ofendre algú, ho sento molt”

El líder de Podem demana perdó per la seva apel·lació als catalans amb pares o avis andalusos i extremenys

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, s'ha disculpat aquest dilluns “si he ofès algú ho sento moltíssim” amb la seva apel·lació al vot als catalans amb pares o avis andalusos o extremenys que va fer en un míting de precampanya a Rubí i pel qual la CUP l'ha qualificat d'“etnicista”.

“Vaig voler dir que hi ha una part de Catalunya que no sol votar i que és important que voti. Si vaig ofendre algú, ho sento moltíssim”, ha aclarit Iglesias a preguntes dels periodistes durant una visita als treballadors de Valeo a Martorelles per mostrar-los el seu suport.

“En qualsevol cas, no cal confondre qui és un aliat i assenyalar-lo com un enemic. Nosaltres hem parlat dels drets nacionals de Catalunya, hem dit que defensem el dret a decidir i que sempre estarem disposat a escoltar”, ha especificat el líder de Podem.

Segons Iglesias, “em fa la impressió és que alguns estan molestos, i això és legítim, que es parli d'altres coses en aquesta campanya. Sembla que a alguns els molesta parlar d'un conflicte laboral com el de Valeo o d'alguns barris on hi ha gent que vota menys o es planteja un altre tipus de problemàtiques que per a nosaltres són centrals”.

Després de reiterar que la seva intenció era mobilitzar el vot de gent que no acostuma a votar en les autonòmiques, Iglesias ha insistit que “en qualsevol cas, si vaig ofendre algú amb les meves paraules, ho sento molt”.

Sobre l'anunci de l'ANC de donar suport a la desobediència civil, el dirigent de Podem ha recordat que ell ve “d'una tradició de moviments socials en la qual sabem què és practicar la desobediència civil i les conseqüències que això té, per això sempre comptarà amb el meu respecte qui la practiqui”.

A preguntes dels periodistes sobre què farà si guanya les generals i Mas guanya en escons i vol proclamar la independència de Catalunya, Iglesias ha dit que “l'important no és Mas, és el poble català”.

“Si nosaltres guanyem les eleccions generals, el poble català tindrà algú que sabrà escoltar més enllà de l'Ebre i que sabrà entendre quina és la voluntat dels catalans. No hi haurà cap dubte respecte a això”, ha conclòs Iglesias.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona