Política

El Círculo de Empresarios demana votar contra la independència per evitar “gravíssims danys” a l'economia espanyola

L'entitat amb seu a Madrid reclama que s'iniciï immediatament un diàleg per buscar acords entre Catalunya i l'Estat

El Cercle d'Empresaris, entitat amb seu a Madrid presidida per Javier Vega de Seoane Azpilicueta, ha demanat aquest divendres als catalans que el 27-S votin les formacions contràries a la independència per “evitar emprendre un camí de difícil retorn” que portaria “gravíssims danys” a l'economia catalana i espanyola. En un comunicat, els empresaris sostenen que una Catalunya independent sortiria de l'euro i dels organismes internacionals i patiria “deslocalització d'empreses, una caiguda de les inversions, del PIB, de la renda per càpita, del nivell d'ocupació i, en definitiva, del benestar social”. L'entitat reclama que s'iniciï immediatament un diàleg per buscar acords entre Catalunya i Espanya.

La declaració institucional del Cercle d'Empresaris, titulada 'Units en la Diversitat', reclama als ciutadans de Catalunya que “exigeixin als seus representants polítics que evitin promeses i imposicions impossibles de complir i reprenguin l'esperit de diàleg i de concòrdia que permeti arribar als consens necessari per a una eventual reforma de les lleis”. El grup d'empresaris apel·la “el bon sentit de la ciutadania catalana” perquè eviti que s'emprengui un “camí de no retorn” que “trencaria llaços socials i relacions econòmiques que han mostrat amb reiteració la seva utilitat i benefici”.

L'escrit reconeix que “una part de la ciutadania manté posicions i actituds que manifesten el seu desacord amb l'actual estat de les coses i en concret amb l'encaix de Catalunya a Espanya”. “Ara bé”, adverteixen, “la Història ens ha ensenyat que l'única forma civilitzada de resoldre les naturals diferències en societat és mitjançant el diàleg en el marc de la Llei”.

El Cercle d'Empresaris aposta per emprendre un procés negociador que inclogui reformes per millorar l'encaix de Catalunya a Espanya: “Els partits polítics i la societat civil tenim l'obligació d'impulsar aquest gran debat nacional que ens condueixi a un model més estable”. En aquest sentit, el col·lectiu considera que ara cal centrar-se en el creixement de l'economia, l'ocupació, el desenvolupament i el benestar de la societat, “quelcom que sempre aconseguirem millor units que separats”.

Els empresaris diuen que la societat catalana “ha de ser conscient que la resta d'espanyols es consideren indissolublement units a Catalunya”. “Estimem Catalunya i desitgem que es busquin les fórmules necessàries per mantenir una convivència profitosa per a tots”, subratllen.

Entre els membres de la junta directiva del Cercle d'Empresaris, hi ha el vicepresident i conseller delegat d'Obrascón Huarte Lain i exdirigent del PPC Josep Piqué; la presidenta d'Atrevia, Núria Vilanova; i la presidenta de Seguriber-Umano, Mónica de Oriol, entre altres. El Cercle d'Empresaris va celebrar aquest dijous la seva junta directiva en què va acordar publicar aquesta declaració institucional. Entre les desenes d'empreses vinculades a l'associació, hi ha el Banc Sabadell i Abertis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona