Política

Rajoy ve a Girona a fitxar

El president del govern espanyol va fer ahir una visita electoral llampec a la ciutat retallant a última hora el programa i trobant-se només amb militants

El líder del PP diu que està preocupat pel que passi el 27-S

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va fer ahir una visita llampec a Girona limitant les trobades a militants del partit. Va complir només part del programa, que incloïa una visita a la biblioteca Carles Rahola que no va fer. De fet, en un moment donat, el pas de diversos vehicles amb vidres tintats van fer pensar a la gent que l'esperava –bàsicament mitjans de comunicació– que Rajoy havia passat de llarg de l'equipament cultural. No era un error; va optar per no anar-hi. L'excusa que van donar és que anava tard. Tot i això, va arribar amb molt temps al segon dels compromisos, a Televisió de Girona. Segons ha pogut saber aquest diari de fonts ben informades, aquests canvis en el programa van indignar els Mossos d'Esquadra, perquè no se'ls va informar. A fora la biblioteca, a més dels periodistes, l'esperaven el regidor de la CUP a Girona, Lluc Salellas, i el número 3 de la llista de la candidatura, Jordi Navarro, per donar-li un exemplar de la Constitució espanyola –per si no té clar el seu contingut– i un del llibre de Salellas El franquisme que no marxa. A l'hora que havia d'arribar, però, representants de la Moncloa van dir que no visitaria la biblioteca. Els Mossos, però, no en sabien res. Ni tampoc dos nois que esperaven Rajoy amb una estelada. Eren a l'altra banda del carrer, molt lluny de la zona per la qual, en cas d'anar-hi, hauria passat el president espanyol. Un municipal els va avisar que no s'acostessin “perquè aquests [els de seguretat] no estan per hòsties.” Al míting, que es va fer a l'hotel Hilton, Rajoy va trobar-s'hi com a casa. Envoltat de simpatitzants, unes desenes dels quals havien arribat amb l'autobús de campanya, va ser aplaudit, fotografiat i elogiat, mentre a fora se sentien crits a favor de la independència. Al seu discurs, Rajoy va dir que els del PP “són millors catalans” que els altres, i va retreure a Mas que no faci balanç de legislatura. Va venir a dir que la independència és una quimera, i va recordar que Junts pel Sí estava encapçalada “per un comunista.” Va afegir que li importa i li preocupa molt el que pugui passar “aquí” –en referència a la demarcació– el 27-S. Van parlar també els caps de llista del PP per Barcelona, Xavier Albiol, i Girona, Enric Millo. Albiol va reivindicar la seva experiència com a alcalde de Badalona per presidir la Generalitat, a més de manifestar que combatran els independentistes: “A partir del 28 les coses seran complicades perquè alguns iniciaran un procés de ruptura.” Millo va acusar els sobiranistes de voler “imposar un pensament únic”. En acabat, Rajoy va marxar ràpidament –segons Albiol, cap a Brussel·les–. Ja havia vingut a Girona i, per tant, havia complert el seu deure de líder del PP, devia pensar. I això va ser: una visita al PP local, no a la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona