Política

SANDER LOONES

OBSERVADOR ELECTORAL DEL 27-S I EURODIPUTAT FLAMENC DE L'NVA

“A Espanya hi ha molta gent amb por de la democràcia”

Com ha viscut el 27-S?
Barcelona i Catalunya són meravelloses: fa 20 anys que hi viatjo, fins i tot hi vaig passar les meves primeres vacances només amb amics i sense els pares, sempre és un plaer tornar. Els catalans són càlids i entusiastes, diumenge hi havia un ambient increïble. I el resultat és un senyal democràtic que no pot ser ignorat, ni per Madrid ni tampoc per la Unió Europea. Els catalans estan avançant, triant l'evolució i no pas la revolució.
N'hi ha prou per fer una DUI o un referèndum seria millor?
Crec que és bo un referèndum, perquè per a aquesta mena de decisions necessitem un suport democràtic molt ampli. Un referèndum, un de nou, quan les conclusions d'aquestes converses estiguin clares, seria una bona manera de continuar.
Com veu la imputació de Mas?
Tothom parla sempre de democràcia, però em sorprèn la quantitat de gent que la tem. Els resultats són clars i és una mica estrany que la imputació de Mas s'hagi produït ara i no la setmana passada. Això és por de la democràcia, temor del que el poble català vulgui dir sobre aquest tema. Però el 27-S ha estat molt positiu, el poble català està preparat per assumir la responsabilitat i, en política, per a mi és una línia molt clara: la responsabilitat sempre ha de ser recompensada.
El rei Felip VI intervindrà a l'eurocambra la setmana que ve. Quin missatge espera?
Espero que faci exactament això, que reconegui el fet que el poble català ha votat, que ha pres posició clarament, que ara hi ha una majoria clara al Parlament i que això és un tema important no només a Catalunya, sinó a tot Europa. Espero que el rei d'Espanya ho mencioni, que reconegui aquest fet i que demostri que monarquia a vegades pot rimar amb democràcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia