Política

Guanyant Torrent proposà la revisió del mapa sanitari de la ciutat

La plataforma rep la unanimitat municipal per demanar la creació d'un Consell Sectorial Municipal de Salut i d'altres millores

El Consistori de la vila de Torrent ha donat suport a la proposta feta per aquesta plataforma ciutadana que proposà davant el plenari, la revisió i reestructuració urgent del mapa sanitari en el nivell assistencial d'Atenció Primària corresponent al municipi de Torrent, així com una adequació dels recursos humans, materials i d'infraestructures dels actuals centres, incloent el Punt d'Atenció Continuada que permeten una atenció eficient i de qualitat.

La Llei General de Sanitat contempla un màxim de 25.000 habitants per zona bàsica de Salut. En l'actualitat, Torrent, que compta amb 80.551 habitants (padró 2014) està dividit en dues zones bàsiques de salut en les quals se situen dos centres de salut i un consultori auxiliar, el del Vedat (més alguns professionals desplaçats del Centre de Salut Torrent II del carrer Xirivella al Centre de Salut Integrat en aquest nivell assistencial) amb unes ràtios, metge de família i infermera comunitària per habitant, superior a la resta d'altres poblacions.

D'altra banda, Torrent està adherida, des de la dècada dels anys 80, a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables, dedicada a la promoció i protecció de la salut i al benestar dels ciutadans, en concordança amb els principis d'actuació corresponents al projecte “Healthy Cities”, de l'Organització Mundial de la Salut. Aquesta adhesió, obliga a fer possible una ciutat saludable en què es done una alta prioritat a la salut en totes les seues actuacions i a desenvolupar mitjançant l'assistència mútua, totes les funcions de la vida fins al seu potencial màxim” (Lisboa, 1986).

És així com aquesta plataforma ciutadana, sol·licità la creació d'un Consell Sectorial Municipal de Salut; un òrgan col·legiat de participació de l'Ajuntament de Torrent, de caràcter consultiu, informatiu, d'assessorament, proposta i intervenció, en matèria de promoció de la salut en el municipi i d'adquisició d'hàbits saludables de la ciutadania, que afavorisca el desenvolupament del municipi de Torrent íntegrament com a Ciutat Saludable i Sostenible, que va obtenir el suport de la resta de partits polítics municipals.

Per a Guanyant Torrent, l'àmbit d'actuació d'aquest Consell es correspondrà amb el terme municipal i es coordinarà a més, amb el Consell de Salut del Departament, tot i procurant implementar la salut en totes les polítiques, creant comissions intersectorials amb lideratge, autoritat delegada i capacitat per a identificar les polítiques públiques amb major potencial i resultats.

Tothom coincideix amb que s'han d'elaborar plans municipals de salut, programes i activitats de salut destinats a millorar les condicions de salut del municipi i la població de Torrent, implementar plans de Promoció de Salut en col·laboració amb Salut Pública, fent partícips actius i coorresponsables a la ciutadania, en l'adopció d'hàbits saludables i potenciar i afavorir la participació activa ciutadana a base de comunicació, relació i intercanvi entre organitzacions i entitats que tinguen com a fi contribuir al desenvolupament, la promoció i la educació? per a la salut.

Aquest Consell Municipal de Salut ha de disposar d'un representant de cadascun dels grups polítics de l'Ajuntament, tres representants de les associacions de l'àmbit de la salut de la ciutat inscrites en el Registre Municipal d'Associacions, un representant designat entre les entitats que formen part del pla municipal sobre drogues, un representant de les associacions de consumidors de la ciutat inscrites en el Registre Municipal d'Associacions, un representant de cadascuna de les associacions de veïns, dos representants de les Universitats de València (Facultat d'Infermeria i Medicina), un representant de cadascun dels Col·legis Professionals Sanitaris: Metges, Veterinaris, Infermeria i Farmàcia, Treballador Social i un representant de cada zona bàsica de salut, si més no.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona