Política

El PP valencià aprofita la Diada per a denunciar a qui defèn ‘terres, banderes i idiomes” que separen

Ha posat en marxa la campanya #TrauLaSenyera per a mostrar “l'orgull de ser valencians”

La líder del populars acusa Ximo Puig i Mónica Oltra de defensar els Països Catalans i el català

El PP valencià ha iniciat una campanya, amb motiu de la celebració del 9 d'Octubre, en la qual demana als valencians de tot el món que es facen una fotografia amb la Senyera i la pugen a les xarxes socials amb el hashtag #TrauLaSenyera per a “mostrar l'orgull de ser valencians”.

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig; el sotssecretari de Comunicació Jaume Bronchud; la coordinadora general, Eva Ortiz; el president delPP de València, Vicente Betoret, i la portaveu adjunta del PP en les Corts Valencianes, María José Català, entre altres càrrecs del partit, han iniciat aquest dimecres la campanya fent-se un selfie a les portes de la Catedral de València per a protestar per la decisió de l'equip municipal que no entre la Senyera en el Te Deum.

Reinterpretació

Sobre aquest tema, Bonig ha recalcat que el 9 d'Octubre és “un dia festiu” en el qual “únicament s'ha de celebrar el dia dels valencians” i “no és un dia per a l'enfrontament”. Per això, ha exigit al president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta, Mònica Oltra, que “en lloc d'enfrontar territoris, que defensen la seua terra perquè són president i vicepresidenta d'una gran terra que és la Comunitat Valenciana, no el País Valencià i tampoc els Països Catalas i que el nostre idioma és el valencià”.

En aquest sentit, ha lamentat que el Consell “està convertint” aquest dia de celebració en “una reivindicació permanent i en un enfrontament permanent amb Madrid i en un enfrontament entre valencians” malgrat que “té responsabilitats de govern per a cinc milions d'aquesta terra, parlen o no valencià, vinguen de qualsevol altra comunitat o voten a qui voten”.

Per això, ha demanat al poble valencià que “isca amb il·lusió, alegria i de forma pacífica per donar suport a les nostres senyes d'identitat” i ha reclamat als que “volen dividir i a qui sempre volen defendre terres, banderes, idiomes i denominacions de la nostra terra que res tenen a veure amb la nostra història i amb la identitat del poble valencià que es manifesten ells sols”.

Te Deum

Bonig ha insistit que l'entrada de la Reial Senyera a la Catedral “no és una qüestió solament religiosa sinó de tradició” que “cal respectar”. Per contra, ha lamentat que l'actual Consell i equip de govern de l'Ajuntament de València amb el seu objectiu de “reinterpretar la història, l'única cosa que fan és inventar monstres”. Per això, ha garantit que quan el PP torne a governar, que serà “dins d'ací a molt poc”, la Reial Senyera “tornarà a entrar a la Catedral” com a “símbol no d'una religiositat ni d'una confessionalitat, sinó perquè forma part de la nostra tradició, que és la que és i no la podem canviar”.

Així mateix, ha lamentat que la resta de grups no donarà suport en les Corts al manifest que es va presentar aquest dimarts com una declaració institucional malgrat que fóra “molt asèptic i gens polític”, ja que el que fa és “recalcar que la Comunitat Valenciana és fidel a les seues tradicions, a la Constitució, al nostre Estatut i a les nostres senyes d'identitat”.

Per la seua banda, Jaume Bronchud, ha explicat, que han decidit “eixir al carrer amb la gent del poble valencià que no vol senyeres que no són les nostres, que no volen parlar llengües que no són la nostra, i que no volen defensar territoris que no són el nostre”. “Sabem quina és la realitat que és la que defensa el PP dient alt i clar que estem orgullosos de ser valencians”, ha postil·lat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA