Política

Santamaria demana a Mas que no se sotmeti a la desobediència que planteja la CUP

»La vicepresidenta del Govern espanyol troba “cridaner” que es pretengui imposar el programa electoral d'un partit que “ha tingut 300.000 vots”

La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha fet una crida aquest divendres a la reflexió als polítics catalans, especialment al president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, a qui ha recordat que per governar “un no s'ha de sotmetre a minories” com la CUP, que promou l'oberta desobediència a les lleis.

En roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres, la vicepresidenta ha insistit en la necessitat de reflexionar sobre com Artur Mas “ha arribat a la situació en la qual es troba, plantejant unes eleccions amb un objectiu que no li permetia la llei i que no li ha secundat la ciutadania”.

“Quan un es troba en una situació per les dificultats de gestionar el seu propi futur personal i polític, el que no pot fer és condicionar el futur de tots els catalans a aquesta mateixa circumstància”, ha sentenciat.

Sáenz de Santamaría s'ha detingut a col·locar “les coses en els seus justos termes” per recordar que el 52% dels catalans “va dir que no a les eleccions del passat 27 de setembre a la coalició Junts pel Sí –en la que anava Mas– i al seu programa, i que la CUP amb prou feines va aconseguir el 8% dels vots.

Per això, troba “cridaner” que es pretengui imposar el programa electoral d'un partit que “ha tingut 300.000 vots” i el “procés” del qual ha estat rebutjat per la “immensa majoria” dels ciutadans catalans en unes eleccions democràtiques.

“Crido a la reflexió a tots, especialment a Mas”, que aspira a seguir presidint la Generalitat, “o almenys això sembla”, ha assenyalat la vicepresidenta, per afegir: “No n'ha tingut prou amb facturar a la societat catalana, amb fer fallida la seva pròpia coalició i amb recol·lectar els pitjors resultats”, sinó que ara podria governar amb el suport d'un partit antisistema com la CUP, que té un programa “d'oberta desobediència” al marc de convivència.

Després de recalcar que “ningú no està per damunt de la llei per molt que sigui un partit antisistema”, la vicepresidenta ha avisat als que no volen “encomanar-se” han de respectar la democràcia i la convivència.

I ha deixat clar que les resolucions dels tribunals estan per complir-les i que hi ha “mecanismes per fer-ho”, perquè tots els ciutadans són iguals davant llei i si els dirigents polítics no la compleixen, “com van a demanar a la resta que la compleixin i la respectin?”, s'ha preguntat.

Encara que no ha volgut pronunciar-se sobre un altre hipotètic avançament electoral a Catalunya, Sáenz de Santamaría ha confessat que “no seria un escenari molt innovador” tenint en compte que ja hi ha hagut tres comicis en cinc anys.

“A Catalunya cada vegada ens sorprenen menys les notícies”, ha apuntat, després que es presentessin junts en coalició els que formaven el govern i l'oposició, que es plantegés per part de la CUP una presidència coral o que ara aquest partit pretengui imposar el seu programa polític, social i territorial.

Ha recordat, en aquest punt, que quan s'elegeix un parlament i a un president autonòmic “és perquè serveixi als interessos dels ciutadans i gestioni els seus serveis i el seu futur”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA