Política

ERC vol que Reus pagui els tributs a Catalunya

El grup municipal d'Esquerra Republicana, MES, MDC i Avancem presentarà una moció en el ple de divendres, 16 d'octubre, per tal que l'Ajuntament de Reus faci efectiva la liquidació de l'IRPF i de l'IVA a l'Agència Tributària de Catalunya i no a la de l'Estat espanyol. Aquesta mesura, de caràcter simbòlic, ja es va aprovar en un ple del juny del 2013, però encara no s'ha fet efectiva, segons va subratllar ahir la portaveu republicana, Noemí Llauradó. “Creiem que és interessant tornar a fer el debat i que s'aprovi”, va explicar. Fa un parell d'anys, CiU, Ara Reus i CUP van donar suport a aquesta acció, i, per tant, s'espera que divendres també s'hi sumaran.

El fet de pagar els impostos a l'òrgan català no és il·legal perquè aquest després els traspassa a l'Estat. No obstant això, Llauradó va indicar que l'Ajuntament de Reus ha de ser exemple per a molts autònoms i d'altres empreses, “per impulsar-los a prendre aquesta mateixa mesura”. El grup municipal d'Esquerra a la capital del Baix Camp també presentarà una segona moció en la sessió plenària del dia 16 per tal d'instar el Parlament de Catalunya a implantar una ajuda per als aturats majors de 55 anys que no cobren cap prestació i que tenen càrregues familiars, en una aposta per la proposta de garantia +55 que vol aplicar la UGT.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia