Política

L'equip de CiU a Girona proposa congelar de nou els impostos pel 2016

La majoria de taxes també mantenen el preu, tot i que, pel cost del servei, n'hi ha que experimenten algun augment o descens

És el cinquè any que no pugen

L'equip de govern de CiU a Girona proposa congelar per cinquè any consecutiu els impostos amb vista a l'any 2016. Aquesta és la proposta que la tinenta d'alcalde d'Hisenda, Maria Àngels Planas, ha presentant a la resta de grups municipals per unes ordenances fiscals que està previst que es debatin en el ple ordinari del 19 d'octubre. En aquest sentit, Planas explica que també s'aposta per congelar la majoria de taxes municipals, tot i que indica que “en alguns casos el preu puja perquè el cost del servei ha pujat i en altres ha baixat”. Així, per exemple, el preu pels pilons de zones restringides puja dels 37 als 45 euros; en canvi, els costos de neteja o protecció d'actes a la via pública baixen, “en haver aconseguit millors condicions dels contractes”.

Planas explicita que la decisió i la proposta de l'equip de govern “manté la línia dels últims anys de no incrementar la pressió fiscal als ciutadans” en un moment de crisi. Tot i això, un dels punts polèmics serà l'actualització de l'IBI que va decidir el govern municipal a l'estiu, quan s'acaba el termini per comunicar-ho a l'Estat. Planas argumenta que “amb l'actualització els ciutadans pagaran el mateix i no s'apujarà ni un euro la factura”. Els grups de l'oposició ja van criticar la mesura a l'estiu, quan es va prendre, ja que entenen que, si no s'hagués fet l'actualització, la factura hauria baixat un 10%, ja que l'Estat retira la part impositiva que hi va afegir de manera provisional fa uns anys. L'equip de govern té deu regidors i li caldrà almenys el suport o l'abstenció dels grups amb quatre regidors, que són ERC, la CUP i el PSC, o un vot en el mateix sentit de Ciutadans i el PP, que sumen també tres regidors.

LA DATA

19.10.15
És el dia
que es farà el ple ordinari de l'octubre i quan es debatran les ordenances fiscals per l'any 2016.

Exempció per als rodatges amb benefici per a la ciutat

Una de les novetats que incorporen les taxes municipals per l'any 2016 és l'exempció de pagar cap taxa pels rodatge de pel·lícules que es vinguin a gravar a Girona, sempre que s'acrediti un benefici de promoció per a la capital gironina. Aquest canvi de normativa de l'ocupació de la via pública pel que fa a les gravacions de pel·lícules o sèries arriba després que aquest estiu l'equip de govern decidís no cobrar a HBO per la gravació de tres setmanes a tot el Barri Vell. Alguns grups municipals van qüestionar l'exempció total que es va decidir, tot i que el govern va acordar amb la productora poder utilitzar de manera oficial el nom de la sèrie del moment per a la promoció de la ciutat. De fet, un estudi preliminar ja va advertir que des que es va saber el mes de maig que part de la sisena temporada es gravaria a Girona això havia suposat un impacte de repercussió en mitjans valorat en 3,7 milions d'euros i milions i milions de visualitzacions a les xarxes socials.

Planas explica que en aquesta exempció es deixa fora la gravació d'anuncis comercials, ja que no suposarien cap benefici per a Girona, perquè no s'identificarien llocs emblemàtics de la ciutat. Tot i això, aquesta decisió fa pensar que serà tema de debat en el plenari tenint en compte que l'exempció de Joc de trons ja va ser motiu de controvèrsia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA i el Regne Unit anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar l’ús civil de la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Guerra a Gaza

Israel es prepara per a l'operació a Rafah

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona