Política

C's insisteix en un acord “de mínims” unionista

Admet que només el PP els ha respost, i recela del pla de xoc social independentista

La futura cap de l'oposició al Parlament, Inés Arrimadas, va insistir ahir en la idea de C's d'erigir-se com a “mitjancer” en la política catalana i d'intentar articular un “acord de mínims” entre les forces no independentistes “per parlar d'altres temes en què tots ens sentim còmodes”. Els d'Albert Rivera proposen “remar en la mateixa direcció” i presentar per exemple iniciatives parlamentàries conjuntes per obstaculitzar el procés sobiranista, però també en altres qüestions. “Encara som a temps de reconduir la situació”, clamava.

Ella mateixa, en tot cas, reconeixia que fins ara la proposta ha tingut poc èxit. De fet, després que anunciés la seva intenció i enviés una carta a tots els líders l'endemà mateix del 27-S, només el PP ha contestat, aquesta setmana, amb la presentació d'un decàleg similar amb què, això sí, Arrimadas admet que comparteixen moltes propostes. “Continuarem impulsant el diàleg i el sentit comú en la política catalana, però ens està costant una miqueta”, confessava. Sigui com sigui, aquests dies tornarà a intentar posar-se en contacte amb el PSC i Podem. “És cert que es requereix temps per respondre a certes qüestions, però ja han passat dues setmanes i és l'hora de seure i parlar”, reiterava.

Ciutadans reptava fins i tot Junts pel Sí i la CUP a veure si “voten en contra” de les seves propostes “de sentit comú”, tot i que en sentit contrari es desmarcava de les que fan aquestes formacions en sentit no estrictament independentista, com ara les mesures de caire social i el pla de xoc que han anunciat contra la pobresa. “És evident que això s'ha de canviar, i que dels problemes reals sempre estarem disposats a parlar-ne, però per solucionar-los no farem una revolució”, reflexionava Arrimadas, que recordava que dins de les 800 propostes del programa de C's també n'hi ha en aquest àmbit. “Plantejar un trencament és un problema afegit per sortir de la pobresa; hem d'utilitzar millor els recursos, perquè la prioritat fins ara ha estat el debat sobiranista”, s'espolsava.

La cap de llista de C's avisa d'un possible “conflicte social” si el procés continua endavant, i beneïa que, en aquest cas, l'Estat faci servir “les eines democràtiques que té al seu abast”, si bé confia que “no s'arribi a aquest punt”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE estudien sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA
guerra a gaza

L’Iran adverteix Israel que respondrà amb armes mai vistes

barcelona