Política

Mas: “El que hem fet entre molts, no ho espatllem entre pocs”

El líder de CDC reclama paciència i assegura que “ens en sortirem” de la mateixa manera que es va fer amb el 9-N o el 27-S

Subratlla que un Estat amb solvència democràtica “hauria retirat les querelles pel 9-N després del resultat de les eleccions”

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha assegurat aquest dissabte davant del consell nacional de Convergència que el 27-S ha aconseguit “enterrar les majories silencioses”. “Les majories han parlat a través del vot, els ciutadans han parlat a les urnes”, ha sentenciat Mas, que ha estat rebut amb un fort aplaudiments abans de la seva intervenció.

Així, entre proclames a favor que sigui president de la Generalitat de nou, ha afirmat que la lluita per la llibertat i la independència de Catalunya “es fa amb la pulcritud democràtica i el respecte” que han demostrat els catalans.

“Hem trencat el mantra de la majoria silenciosa i el mantra de que això no interessa ningú. Punyeta, per no interessar a ningú, hi ha hagut rècord de participació. El 27-S és un aval rotund a la voluntat de Catalunya de poder decidir el seu futur”, i ara “cal construir un nou país”, ha proclamat.

En aquest sentit, el líder de CDC ha volgut remarcar que tots aquests anys de grans esforços per mobilitzar-se massivament “han tingut tot el sentit”. “Quan tens tantes coses en contra, a vegades et preguntes pel sentit de tot plegat, i el sentit és que el 27-S Catalunya va dir prou: anem a les urnes i decidim el nostre futur. Aquest és el sentit. I això no havia passat mai d'aquesta manera”, ha recordat.

Així, ha indicat, sobre les negociacions amb la CUP, que “ens en sortirem”. En repassar “dificultats” com el 9-N, el 27-S o les negociacions amb la CUP, ha conclòs: “Sempre ens n'hem sortit i no perquè les coses no fossin complicades. Aquest cop també ens en sortirem”.

No obstant, Artur Mas ha reclamat per aquesta nova etapa “claredat d'objectius, coratge i persistència” perquè “el que hem fet entre molts que no ho espatllem entre pocs”. “Ja sabem que no serà fàcil, però sabem que vam fer un 48% dels vots. I això és més important que no pas tancar un acord més ràpidament o no”.

Amb tot, també ha volgut apuntar que aquesta carrera d'obstacles “no és tan llarga com sembla, va començar fa tres anys. No hem de perdre la perspectiva”. I ha sentenciat: “Hem d'implementar el resultat del 27-S i construir el país que estigui a l'alçada dels anhels de Catalunya. Mai ho havíem tingut tan a prop com ara”.

Davant aquest escenari, la reacció de l'Estat ha estat “coneguda i previsible”, i confirma, segons Mas, “que realment amb aquest tipus de gent és molt difícil construir coses positives a llarg termini, de llarg abast”.

Així, el dirigent convergent ha acusat l'Estat d'actuar amb “prepotència xulesca”. “Ara ens diuen, amb el cinisme que els caracteritza, que hem perdut el plebiscit -ha continuat-, no sé quin curs han fet per dir que 48 és menys que 39”. I és que, al seu entendre, un país amb “solvència democràtica” hauria d'haver retirat ja les querelles pel 9-N.

A més, Mas ha reivindicat l'aportació de Convergència a la majoria sobiranista actual. “L'oportunitat de construir aquest país la tenim i és el que més val la pena de tot plegat, el més apassionant”, ha acabat.

Presència al Congrés

Artur Mas ha defensat aquest dissabte davant del consell nacional de CDC la presència dels partits catalans al Congrés dels Diputats en la propera legislatura: “Ja sé que hi ha gent que diu que no li interessa perquè estem en una altra fase. No ens interessarà l'endemà que Catalunya sigui independent, però fins al dia abans hem de defensar els nostres interessos a tot arreu”.

Dit això, però, ha volgut detallar: “A Madrid no hi anem a defensar el que hem defensat els últims anys, sinó una altra cosa: dret a decidir, sobirania i el mandat rebut a les urnes el 27-S”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona