Política

Els juristes de Mataró surten al carrer per defensar Mas

Una quarantena d'advocats i procuradors es concentren davant dels jutjats coincidint amb la declaració del president al TSJC

En el manifest lamenten que el poder judicial de l'Estat estigui sotmès a l'executiu espanyol

Una nombrosa representació dels juristes mataronins es va concentrar ahir al matí davant dels jutjats de la ciutat per solidaritzar-se amb el president de la Generalitat, Artur Mas, que en aquells moments declarava com a imputat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per haver convocat el procés participatiu del 9-N. Vestits amb la toga, els convocants, que van fer extensiu el suport a la consellera Irene Rigau i l'exvicepresidenta Joana Ortega, van ser els darrers quatre exdegans del Col·legi d'Advocats de Mataró i l'actual degana del Col·legi de Procuradors, als quals es van afegir altres professionals de la ciutat.

Tres d'aquests exdegans, Jordi Puigderrajols, Josep Masó i Joaquim Maria Bartra, van ser els que van llegir el manifest que considera que la querella per la participació en el 9-N no s'havia d'haver admès, ja que la llibertat d'expressió, un dret reconegut tant per l'ordenament espanyol com pel dret internacional, emparava la convocatòria. “La imposició dels criteris de la fiscalia de l'Estat contravenint a l'opinió dels fiscals catalans evidencia la manipulació del poder judicial espanyol i el seu sotmetiment a l'executiu i al partit en govern”, van afegir-hi. Els advocats van denunciar que “és un gravíssim error judicialitzar i criminalitzar decisions polítiques”, i entenen que “no hi ha cap motiu ni fonament legal” que empari la investigació de presumptes delictes de desobediència i prevaricació.

L'exdegà Josep Masó, que també va llegir el manifest de la concentració de dimarts passat davant de l'ajuntament, va criticar que com a professionals del dret no poden estar d'acord amb les consideracions que ha fet el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que condemna les manifestacions en suport de Mas, Ortega i Rigau. “En definitiva, la justícia emana del poble i un dels principis és que sigui oberta”, va assenyalar. Tot i confiar en la independència dels òrgans judicials, Masó va lamentar que hi hagi determinats partits polítics que intenten que no sigui independent.

LA FRASE

La querella no havia d'haver-se admès ja que la llibertat d'expressió emparava la convocatòria
Jordi Puigderrajols
exdegà del col·legi d'advocats


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona