Política

El reglament de participació de Bellreguard implica els veïns en les decisions

Permetrà la participació directa en la presa de decisions i pressupostos de ciutadans majors de 16 anys, associacions i partits polítics sense representació

Bellreguard compta amb reglament de participació ciutadana després que dimecres s'aprovara amb els vots a favor del PSPV-PSOE i Compromís i l'abstenció del PP.

Encara que ara s'obri un període d'esmenes i al·legacions, en finalitzar el termini, l'Ajuntament comptarà amb una eina que permetrà la participació directa en la presa de decisions de ciutadans, associacions i aquelles candidatures polítiques que, amb més d'un 3% de vots en les eleccions municipals, es queden sense representació municipal. Representants de tots elles, junt a l'alcalde, el regidor de Participació i, amb veu i sense vot, els tècnics municipals formaran part del Consell de Participació Ciutadana.

A més, es creen altres òrgans participatius que com els consells sectorials, la Mesa d'Entitats on estaran representades totes les associacions inscrites en el nou registre d'associacions municipal o el Consell del Poble, màxim òrgan decisori del que formaran part tots els empadronats majors de 16 anys i també aquells ciutadans que, sense estar censats, ho sol·liciten i demostren els seus vincles amb Bellreguard.

Es tracta d'un òrgan pensat per a prendre decisions estratègiques que afecten al futur del poble. Igualment, el reglament preveu la possibilitat de convocar, a proposta del ple municipal, els anomenats Grups d'Intervenció Participativa, formats per ciutadans escollits aleatòriament, per a poder obtenir un mostreig de l'opinió pública.

El reglament preveu la redacció d'un Pla d'Acció Municipal amb les competències del Consell de Participació Ciutadana, l'elaboració de pressupostos participatius, així com la possibilitat d'incorporar polítiques concretes a petició dels propis ciutadans.

De fet, el reglament regula la participació dels veïns en el plenari: a més d'intervenir lliurement en el torn de precs i preguntes podran plantejar temes a tractar.

Finalment, el reglament també contempla la realització de consultes ciutadanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona