Política

CDC obre a la CUP i IdS el govern sobiranista que vol fer a la Diputació de Girona

Vila es trobarà la setmana que ve amb Salellas i Saladrich, i avança que les converses amb ERC van pel “bon camí”

El president de la Diputació de Girona i de CDC a les comarques gironines, Pere Vila, s'ha marcat com a objectiu fer un govern sobiranista com més ampli millor a la institució provincial per ajudar al procés d'independència català. A més de les negociacions amb ERC, anunciades fa unes setmanes i que Vila destaca que van “pel bon camí”, el president de la Diputació gironina vol explorar també possibles acords amb la resta de grups per saber si estarien disposats a entrar a l'executiu per ajudar a impulsar el procés. Juli Fernández, del PSC, ja ha declinat l'oferta de reunió, mentre que Vila es trobarà tant amb el diputat de la CUP, Lluc Salellas, com amb la d'Independents de la Selva (IdS), Gisela Saladrich, la setmana que ve. Vila creu important fer la proposta “a tots els partits a favor del full de ruta sobiranista”, però és conscient de “la situació de cada partit”. La CUP ja ha dit publicament que no hi està disposada perquè tenen un model de govern per a l'ens molt diferent. Pel que fa a IdS, Vila recorda que Saladrich va votar la moció a favor del procés i que va anar a la concentració d'alcaldes en suport a Mas.

En espera del Parlament

Vila deixa clar que l'entesa és molt probable amb ERC però que els dos partits han decidit esperar que hi hagi un acord d'àmbit català per constituir el nou Parlament i govern abans de fer efectiu cap acord a la Diputació.

LA FRASE

Vull també proposar-ho i parlar amb tots els partits a favor del full de ruta sobiranista
Pere Vila
president de la diputació de girona

Posa en dubte que el substitut de Palau sigui Terràdez

El govern actual de la Diputació –constituït l'1 de juliol– està format per 14 diputats: 10 de CDC i 4 que van ser designats per UDC. Només un dels 4 continua a Unió –Carles Àlvarez, alcalde de Vilamalla– i Vila avisa que haurà de decidir si està a favor del procés o no, i, si no ho està, no podrà continuar al govern. A més, un altre dels designats per UDC, Eva Palau, que era la vicepresidenta segona, ha presentat la seva renúncia, que es tramitarà al ple de dimarts que ve. Pere Vila va assegurar ahir que no és clar que el seu substitut hagi de ser el regidor de Flaçà Miquel Terràdez –expresident d'UDC al Gironès i ara vinculat a Demòcrates– com s'havia dit, ja que ell és el tercer suplent de CiU, rere dos noms de CDC, Jaume Busquets –president del Consell Comarcal del Gironès– i Lluís Costabella –tercer tinent d'alcalde a Banyoles–, i que s'està en espera de la resolució de la junta electoral. “Quan hi havia la federació, els que els tocava renunciaven perquè assumís el càrrec algú del mateix partit del que plegava, però ara ja no hi ha la federació i se n'haurà de parlar”, diu Vila, que subratlla que, si és Terràdez, no hi ha d'haver problema, perquè ara és de Demòcrates i, per tant, sobiranista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona
la crònica

“Necessitem un conflicte amb Espanya”

política

Llibres, roses i un 12-M pel mig

Barcelona
Convergents

L’últim centre sobiranista