Política

La suspensió d'activitats del PSAN obliga a cancel·lar el tradicional Aplec del Puig

La formació mantindrà l'estructura interna i la finalitat del partit

Manifesta que en l'actualitat té “veritables dificultats per fer sentir la seva veu”

Va ser fundat el 1968 i la seua implantació va arribar al País Valencià l'any 1974

El Partit Socialista d'Alliberament Nacional dels Països Catalans (PSAN) ha anunciat a través d'un comunicat la suspensió d'activitats públiques i el manteniment l'estructura interna i finalitat del partit. Fundat en la clandestinitat el 1968, manifesta que en l'actualitat té “veritables dificultats per fer sentir la seva veu” en un moment en què constata “que ja ens trobem en aquest punt del procés d'alliberament nacional i social al Principat (al País Valencià i les Illes és creixent la presa de consciència nacional i l'oposició a l'espoliació espanyola)”. El PSAN remarca que li manquen efectius, mitjans materials i humans, “però no objectius ni capacitat per formular-los, a partir de l'anàlisi concreta de la realitat concreta”. En aquest sentit, el PSAN comunica que ha decidit suspendre les activitats públiques (excepte l'edició del número 300 de Lluita, en preparació). Tampoc no celebrarà enguany el tradicional Aplec del Puig, el darrer diumenge d'Octubre.

El Partit Socialista d'Alliberament Nacional dels Països Catalans es va fundar l'any 1968, en temps de clandestinitat contra la dictadura franquista, “al servei de la classe obrera i resta de classes populars en la lluita d'alliberament nacional i social de la nació catalana completa”. L'any 1974 va iniciar la seva implantació al País Valencià i el 1976 a les Illes. El 1977 es va legalitzar com a partit polític a l'Estat espanyol. El principals dirigents actuals són el professor Josep Guia i la periodista Núria Cadenes. El PSAN exposa al comunicat al llarg de la seva existència ha estat “concreció catalana del ‘marxisme d'alliberament nacional'”, i “principal impulsor de l'independentisme modern català”, alhora que la seva presència continuada ha propiciat que no es trenqués, “entre el marasme de les autonomies de la pseudo-democràcia espanyola, la reivindicació del triple objectiu propugnat: Independència – Països Catalans – Socialisme”.

El partit analitza que en l'actualitat s'ha iniciat el procés d'alliberament nacional al Principat i que País Valencià i les Illes estan prenent consciència nacional. En aquest sentit reconeix que altres actors s'han afegit i encapçalen la lluita però observa “notables mancances, com ara els dubtes quan no l'absència de les esquerres en l'assumpció i direcció del clam d'independència i, potser com a conseqüència d'això, la no postulació d'objectius a mitjà i llarg termini”. “El PSAN, que en celebra l'avenç i en lamenta les mancances, té veritables dificultats per fer sentir la seva veu en aquest moment del procés”, indica, anunciant que suspèn activitats i manté l'estructura interna i la finalitat de la formacióIdentificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Turull afirma que si la sentència no és absolutòria serà un “bumerang democràtic”

“Empresaris de Catalunya” fa un acte a Perpinyà sobre els “efectes negatius” de la independència

perpinyà

30-O, tret de sortida al Consell de la República

Waterloo

La CUP es desmarca de vies que no intensifiquin la ruptura

Barcelona

Aposta per una candidatura aglutinadora a Girona

girona

Riad admet ara l’assassinat

riad

Puja un 19% el nombre de furts i robatoris violents a Barcelona

barcelona

Itàlia defensa els seus pressupostos davant la Comissió Europea

Roma

El Suprem allarga 15 dies la decisió sobre les hipoteques

Madrid