Política

Detingut l'extresorer de CDC Daniel Osàcar

Ha estat arrestat a quarts de nou del matí al seu domicili i se l'han endut al jutjat del Vendrell

Forma part de la tercera fase de l'operació Petrum, sobre el presumpte finançament il·legal de Convergència

La GuÀrdia Civil ha detingut aquest divendres a tres quarts de nou del matí l'extresorer de CDC, Daniel Osàcar, en relació amb el cas de suposat cobrament de comissions il·legals del 3% per part del partit. A aquesta hora, un cotxe blanc sense cap logotip del cos policial, s'ha presentat al seu domicili per endur-se'l directament a declarar al jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell. No va ser detingut durant la tercera fase de l'operació Petrum d'aquest darrer dimecres pel seu delicat estat de salut. És el dotzè detingut després de Jordi Duran, empresari d'Urbaser, arrestat aquest dijous quan va tornar d'un viatge a l'estranger.

Fonts pròximes al cas han explicat a Efe que Daniel Osàcar serà conduït a dependències de la policia judicial de Tarragona, però que està previst que avui mateix passi a disposició judicial.

Les mateixes fonts han indicat que Osàcar havia de ser detingut dimecres passat, quan es va escorcollar la seu de CDC a Barcelona i se'n va detenir l'actual tresorer, Andreu Viloca, i nou persones més, però que finalment, a causa del seu delicat estat de salut, els investigadors van decidir ajornar l'arrest fins avui perquè passi les mínimes hores possibles al calabós.

La Fiscalia Anticorrupció i la Guàrdia Civil ja van registrar el mes d'agost passat el domicili d'Osàcar, la Fundació Catdem , i el despatx del seu actual administrador, Andreu Viloca, a la seu de CDC, en relació amb el presumpte va cobrar de comissions il·legals de la constructora Teyco a canvi d'obres públiques en ajuntaments controlats per la formació.

Els agents van registrar durant prop de vuit hores la seu de la Fundació Catdem, a la qual es creu que Teyco va pagar comissions del 3% de l'import d'obres públiques municipals, la majoria finançades amb fons de l'Estat procedents del “pla Zapatero” entre 2009 i 2010.

Els registres practicats van ser ordenats pel titular del jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell (Baix Penedès), en el marc de l'anomenada Operació Petrum II, cas conegut també com del 3%, que investiga presumptes pagaments de comissions de l'empresa Teyco, controlada per la família Sumarroca , històricament vinculada a la família Pujol en l'empresarial, polític i personal.

Al registre de la seu de Catdem, en què la Guàrdia Civil va confiscar diverses caixes amb documentació i ordinadors, es va sumar la del domicili a Barcelona de Daniel Osàcar, tresorer de CDC fins a desembre del 2010 i exadministrador de la Fundació Catdem.

El nom de Daniel Osàcar apareix també en el cas de l'espoliació del Palau de la Música, pel que la Fiscalia li demana set anys i mig de presó pel seu paper clau en el presumpte pagament de comissions il·lícites de la constructora Ferrovial a la formació nacionalista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona