Política

Albiol veu “inadmissible” discurs de Forcadell

El líder del PPC considera que les paraules de la nova presidenta del Parlament demostra la manipulació de les institucions

El líder del PPC a la cambra catalana, Xavier García Albiol, ha qualificat aquest dilluns d'“inadmissible”, “lamentable” i “perversió del Parlament” el discurs de la nova presidenta de la cambra, Carme Forcadell, després de ser elegida en el ple de constitució de la XI legislatura.

Forcadell (Junts pel Sí) ha donat avui per “tancada l'etapa autonòmica” i ha proposat als catalans deixar de ser “esclaus del passat” per passar a ser “creadors de futur”, en un discurs que ha conclòs proclamant “Visca la República catalana”.

“La meva primera valoració no pot ser més negativa i més lamentable”, ha dit Albiol en declaracions als mitjans als passadissos del Parlament després de la sessió.

Per al dirigent popular, que “la presidenta s'hagi atrevit en el seu discurs a proclamar l'inici del procés cap a la República catalana quan en les passades eleccions menys de la meitat de catalans va recolzar aquesta opció i quan el Parlament ha de ser la institució de tots, ha posat en evidència que no ha estat a l'altura de les circumstàncies”.

Segons el seu parer, demostra l'“autèntica manipulació de les institucions i la perversió del Parlament”: “Avisem la presidenta que si segueix en aquesta direcció d'intentar ser la presidenta d'uns quants davant la resta, des del PP no permetrem que es desviï ni un sol centímetre del que ha de ser la seva labor”.

Albiol ha considerat així que Forcadell ha de “complir amb un paper institucional i donar cobertura a totes les sensibilitats i formes d'opinar”, per això el seu discurs és “del tot inadmissible ¨–ha afegit– i no estem disposats a consentir que es vagi repetint sessió rere sessió”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona