Política

El govern de Badalona insta García Albiol a aclarir d'on prové el seu salari

L'executiu manté que l'exalcalde incorre en una il·legalitat, ja que cobraria dos sous de l'administració

García Albiol no hi dóna crèdit però “si hi ha un error” s'avé a resoldre'l

El govern de Badalona, a través del regidor de l'àmbit Badalona Democràtica, Jose Téllez (Guanyem Badalona en Comú), ha enviat una carta a l'edil del PP i exalcalde de la ciutat, Xavier García Albiol, en què l'insta a regularitzar la seva situació i adequar-la a la legislació vigent, atès que, segons l'executiu, actualment percep dos sous provinents de les arques públiques: el que cobra com a membre de la Diputació de Barcelona, amb dedicació exclusiva, i el que ingressa de l'Ajuntament de Badalona, on segons el govern local té reconeguda una dedicació parcial.

La llei reguladora de bases de règim local només permet als càrrecs electes ingressar una retribució provinent dels pressupostos de les administracions públiques. Sí que autoritza, però, a sumar al sou de cada mes els diners que es perceben en concepte de dietes, provinents d'altre o fins i tot d'altres ens públics. Xavier García Albiol, amb representació a l'Ajuntament, a la Diputació i ara al Parlament, va triar el sou de diputat de 6.367,47 euros mensuals bruts –en breu el substituirà per la remuneració del Parlament de Catalunya– i, segons ha explicat ell mateix, ha de cobrar les dietes del consistori badaloní (ascendeixen a un màxim de 20.767,80 euros bruts l'any, si s'assisteix a tots els plens i a totes les comissions de les quals es forma part).

Però el govern de Badalona ha detectat que Xavier García Albiol no està cobrant dietes, sinó que té reconeguda una dedicació parcial a Badalona (l'equivalent a una mitja jornada) per la qual ingressaria al cap de l'any 37.000 euros bruts. Ara el govern badaloní li reclama que legalitzi la seva situació i tard o d'hora li exigirà que retorni els diners que hagi pogut cobrar de més.

Per la seva banda, García Albiol es fa creus de la carta del regidor de Badalona Democràtica i es mostra convençut que hi ha mecanismes per impedir que un càrrec electe cobri dos salaris a la vegada. Això no obstant, no pot descartar del tot que hi hagi hagut “un error administratiu”, el qual s'avé a resoldre tan bon punt comprovi si el govern té raó. El líder del PP lamenta que el govern utilitzi amb finalitats polítiques el que podria ser “una simple equivocació”.

LA XIFRA

6.367
euros
al mes cobren els presidents dels grups polítics amb representació a la Diputació de Barcelona

LA FRASE

No sóc conscient d'estar cobrant dos sous. Només un error administratiu ho explicaria
Xavier García Albiol
regidor del pp a badalona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia