Política

Les firmes del 9-N arriben a Estrasburg

Òmnium, ANC i AMI denuncien al Consell d'Europa “manca de voluntat democràtica”

El milió i mig de signatures del 9-N ja són a Estrasburg. L'ANC, l'AMI i Òmnium van lliurar ahir al Consell d'Europa una còpia de l'acta notarial que certifica l'existència i l'autenticitat de les 1.385.628 firmes de la societat civil i de les 3.703 de càrrecs electes recollides durant el procés participatiu d'ara fa un any. I van denunciar a aquest club que agrupa 47 països europeus la “manca de voluntat democràtica de l'Estat” i van informar-lo dels pròxims passos que farà
el Parlament entregant també als seus representants un dossier explicatiu del procés sobiranista. “El cas català és present en l'agenda europea i mantenir informats els organismes internacionals és un deure”, va defensar el president de l'ANC, Jordi Sànchez, que va viatjar a Alsàcia acompanyat del seu homòleg de l'AMI i alcalde de Girona, Carles Puigdemont.

Sànchez i Puigdemont van poder mantenir una “reunió informativa” amb una delegació de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa (no s'ha de confondre, atenció, amb el Consell Europeu ni amb la UE: de fet, és la institució de la qual depèn el Tribunal Europeu dels Drets Humans). “Ens han rebut amb un tracte exquisit que ja ens agradaria trobar en institucions més properes”, va celebrar Puigdemont, referint-se a les espanyoles. Al Consell d'Europa “són conscients que s'està vivint un debat molt intens, són coneixedors de totes les peticions que s'han fet des del 9-N, de la demanda del dret a decidir, del mandat de les urnes del 27-S i del recorregut que s'iniciarà la setmana que ve”, es va felicitar també Sànchez. “Ha anat molt bé”, hi va afegir.

És el primer gest diplomàtic internacional que promouen les entitats sobiranistes, que també volen dur les signatures del 9-N a les Nacions Unides, l'OSCE, l'eurocambra i la Comissió Europea. Des d'Estrasburg, els presidents de l'ANC i l'AMI van aprofitar per demanar “responsabilitat” als 72 diputats de Junts pel Sí i la CUP en el ple d'investidura de dilluns, tot recordant-los que els ciutadans demanen “unitat, fermesa, un govern i independència”, en paraules de Sànchez.

“No hi ha alternativa al president Mas, és el candidat i, per tant, els grups parlamentaris han de treballar sobre aquesta proposta”, va advertir Puigdemont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona