Política

La Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona convoquen un minut de silenci a plaça Sant Jaume per les víctimes de París

A la concentració de les 12 del migdia s'hi sumaran líders de diversos partits polítics

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas; la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han acordat convocar un minut de silenci aquest dissabte per condemnar els atemptats que han sacsejat París i per recordar i solidaritzar-se amb les víctimes i familiars dels atacs. La concentració tindrà lloc a les 12 del migdia a la plaça de Sant Jaume de la ciutat.

De fet, la majoria dels partits han anul·lat alguns actes previstos per aquest dissabte i els seus dirigents se sumaran a la concentració del migdia. Les mostres de rebuig als atemptats són unànimes. “Sentim els atemptats de París com si fossin a casa nostra i les morts com a pròpies”, va assegurar aquest divendres Mas.

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas; la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han convocat un minut de silenci aquest dissabte a la plaça de Sant Jaume, en una concentració unànime a la qual se sumen dirigents de tots els partits polítics, que majoritàriament desconvoquen els actes que tenien previstos per aquest dissabte. Està previst que hi assisteixi l'alcaldessa de Barcelona i diversos membres del govern municipal.

Un dels actes polítics més importants de la jornada era la visita del president del govern espanyol i líder del PP, Mariano Rajoy, que havia de ser a Barcelona per a la presentació de la llista dels populars a les eleccions estatals. El PP ha suspès l'acte en senyal de dol i en solidaritat davant dels “brutals” atacs de París. De fet, està previst que a les 10 del matí comparegui Rajoy per valorar els fets. A les 11, s'ha convocat una reunió del Consell de Seguretat on assistiran tant Rajoy com la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría.

Al seu torn, CDC també se suma al minut de silenci però no ha desconvocat el Consell Nacional perquè el seu òrgan directiu ha d'aprovar, previsiblement, les llistes de cara el 20-D. ERC manté algun acte a porta tancada i n'ha anul·lat d'altres, i la seva secretària general, Marta Rovira, encapçalarà una comitiva de republicans amb Gabriel Rufián, Joan Tardà, Alfred Bosch i Pere Aragonès a plaça de Sant Jaume. També hi seran els dirigents de C's, Inés Arrimadas i Albert Rivera.

ICV ha cancel·lat les jornades sobre governs municipals i tant dirigents del grup parlamentari com de la formació, així com candidats de cara el 20-D, seran a plaça de Sant Jaume. També hi serà el secretari general d'Unió, Ramon Espadaler.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona