Política

Aldaia i Picassent s'adhereixen a la xarxa ‘Ajuntaments pel valencià'

Escola Valenciana ha formalitzat un conveni de col·laboració amb la finalitat d'afavorir la normalitat lingüística, assessorar i elaborar projectes de foment de la llengua

Escola Valenciana ha formalitzat un conveni de col·laboració amb els Ajuntaments d'Aldaia i Picassent amb la finalitat d'afavorir la normalitat lingüística, assessorar i elaborar projectes de foment del valencià.

El de Picassent, encapçalat per Conxa García, és el primer que, des de finals d'octubre, forma part de la xarxa ‘Ajuntaments pel valencià'. En la mateixa línia, l'alcalde de l'Ajuntament d'Aldaia, Guillermo Luján, i la regidora de Cultura i Normalització lingüística, Empar Folgado, s'han reunit amb Vicent Moreno per sumar-se a les administracions que amb l'assessorament d'Escola Valenciana promocionen i coordinen l'ensenyament en valencià a tots els nivells, així com porten a terme la promoció i faciliten la iniciativa de noves experiències en el camp de l'educació i desenvolupen activitats culturals i lúdiques i que, en definitiva, treballen per la normalització plena del valencià en tots els àmbits.

Així, l'Administració d'Aldaia compta entre els seus projectes el Voluntariat pel valencià a través de l'Agència de Promoció del Valencià.

Els actuals acords preveuen un increment de la presència del valencià a dos nivells: en primer lloc, l'àmbit escolar, amb la promoció del programa plurilingüe d'ensenyament en valencià, la creació de materials didàctics per als docents i l'acostament dels nouvinguts a la metodologia d'immersió i, en segon lloc, el conveni es centra en l'organització d'activitats culturals en valencià i en el foment de la llengua en altres àmbits, com les xarxes socials i les noves tecnologies.

En paraules de Vicent Moreno, “aquest acord suposa el punt de partida cap a la normalitat de la llengua gràcies a la implicació amb el valencià d'ajuntaments com el de Picassent i Aldaia”, de manera que “Escola Valenciana farà tots els possibles perquè aquests pobles puguen desenvolupar el major nombre d'actes en valencià tant a l'escola com al carrer”.

Amb la firma d'aquests pactes pel valencià l'entitat ha encetat en aquests municipis un dels seus objectius fonaments: assolir la normalitat lingüística en tots els àmbits d'ús de la llengua, amb especial incidència en el sistema educatiu valencià.

En els últims anys Escola Valenciana ha ampliat el treball en matèria de normalització lingüística a la resta d'àmbits d'ús socials. Educació, música, cinema, literatura, cultura popular, multiculturalitat, voluntariat, sostenibilitat i democràcia participativa són els pilars d'una nova visió d'Escola Valenciana com a entitat global, que ha esdevingut un grup de pressió constant i constructiu en la vida social, educativa i política valenciana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona