Política

Dos morts i set detinguts en l'operació policial al nord de París per atrapar el cervell dels atemptats

Els dos morts són terroristes, un dels quals, una dona jove s'ha immolat detonant un cinturó d'explosius

L'acció ha començat a primera hora a la ciutat de Saint-Denis amb un tiroteig i explosions

  • VÍDEO: Tirotejos i explosions
  • En l'operatiu policial s'han mobilitzat 110 agents EFE.
  • Agents de la policia, durant l'operació a Saint-Denis EFE.
  • VÍDEO: Saint-Denis
  • VÍDEO: Saint-Denis
  • Agents de la policia en l'operació a Saint-Denis, al nord de París aquest dimecres REUTERS.
  • VÍDEO: Tirotejos i explosions - Trystero19
  • VÍDEO: Imatges de l'edifici després de l'assalt. BFMTV

El balanç de víctimes mortals de l'operació de les forces franceses al municipi de Saint Denis en relació als atemptats de París de divendres passat és de dues persones, entre les quals hi ha una dona que s'hauria immolat, segons ha confirmat el fiscal de la París, que també ha confirmat set detencions També hi ha hagut cinc policies ferits.

Almahid Abaaoud, el presumpte cervell dels atemptats que van acabar amb la vida de 129 persones a París el 13 de novembre ha estat el motiu principal del desplegament policial i de l'exèrcit a a ciutat de Saint-Denis. L'operació ha tingut com a objectiu la recerca i captura d'aquest terrorista, que des d'aquest dimarts va passar a ser identificat com el novè gihadista de l'organització, el cervell dels atemptats, a qui es creia estava a Síria però les investigacions van situar a França.

Les forces de seguretat franceses han engegat a quarts de cinc d'aquest dimecres una operació policial a Saint-Denis, al nord de París, que té com a objectiu, segons diversos mitjans de comunicació francesos, atrapar el presumpte cervell dels atemptats de divendres passat, 13 de novembre, el belga Abdelhamid Abaaud, un jove belga de 28 anys.

Segons ha informat la fiscalia de París, una dona s'hauria immolat després d'activar un cinturó amb explosius dins d'un dels apartaments on ha actuat la policia. En aquell mateix apartament, els agents especials d'intervenció han detingut tres homes. Les altres dues, un home i una dona, han estat arrestades també relacionades amb l'apartament on es trobaven amagats els altres detinguts. Cap a les 11.30h s'ha donat per acabada l'operació policial, en què s'ha augmentat el nombre d'arrestat fins a set.

Els suposats terroristes s'han atrinxerat en l'apartament on els policies han entrat aquest dimecres al número 8 del carrer del Corbillon, en el cèntric barri de la basílica de Saint-Denis, no molt lluny de l'Estadi de França, un dels sis escenaris dels atacs gihadistes de divendres passat.

La televisió BFMTV ha assegurat, citant fonts de la investigació, que un segon presumpte terrorista hauria mort durant l'assalt, abatut per un franctirador de la policia francesa.

Un gos policia mort

Les forces de seguretat franceses (RAID) han informat també que un gos policia ha mort durant l'assalt. Els agents han enviat el gos en primer lloc a l'apartament on hi havia els presumptes gihadistes amb l'objectiu de calibrar l'amenaça que representava. L'animal ha mort tirotejat quan accedia a l'immoble.

Les autoritats franceses han ordenat els veïns de Saint-Denis de quedar-se dins de casa i s'ha anunciat el tancament de les escoles del centre de la localitat mentre s'ha dut a terme l'operació. També s'ha tancat l'accés al metro i s'ha suspès la circulació d'autobusos i tramvies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles d'Anglaterra reprendrà dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona