Política

«Comprodem» fa una presentació de baix perfil

LA PARADA DEL BUS

Segurament no deuria ser ni el dia ni l'hora correcta, perquè la sensació que, de tot plegat, es pot extreure de la presentació de la coalició valenciana entre els ecovalencianistes i els seguidors de Montiel, no passaria els estàndards mínims exigibles pel que fa a nivell d'il·lusió i a esperit festiu, ingredients imprescindibles en aquests casos.

Amb una sala plena, justet justet, l'auditori va respondre amb un primer aplaudiment a estímuls de la que al remat, acabà sent la protagonista de l'acte per damunt de qualsevol altra consideració. Només va haver d'alçar els braços sense dir ni “mu” i el que al principi van ser tímids aplaudiments, al remat esdevingué una allau de complicitat.

Des del primer moment, s'observà ahir dijous 19 de novembre, que l'acte havia estat muntat perquè es lluïren dos personatges que —si ningú diu el contrari— no està previst que estiguen ni tan sols a les llistes del 20D.

Segurament el Bloc ha volgut llevar-se les puces del damunt i ha admés que aquesta presentació, corria a càrrec de les dues persones que més havien fet per portar a rams de beneir aquest acord.

Tots dos es mostraren molt satisfets. El primer ho va verbalitzar de manera clara:“anem a construir País i una nova Espanya” sense que ningú caigués de les butaques.

La segona, insistí amb la necessitat de fer fora del govern “els qui se'n riuen del País Valencià a cada passa que peguen” i ho va dir sense dubtar ni un sol moment.

L'acte resultà de baix perfil: ni una senyera, ni un sol drap morat, ni tan sols “marxandaisin” amb el nou logotip. Per no tenir, no tenien ni una trona diferenciada... tot molt pla i massa senzill. Tan pla i tan simple, que el president del partit més nombrós d'aquesta coalició, es passà tot l'acte amorrat al piulador, com si allò que s'esdevenia a la sala, no anara amb ell.

La veritat és que tan sols s'ha de fer una lectura de la imatge final de l'acte, per comprendre com estan les coses: la capitana mora, davant d'una escuadra que li fa de decorat, amb un padrí que li riu l'ocurrència, segurament perquè mai no s'havia vist amb tanta gent a l'auditori. Ell està acostumat a comptar militants per Internet.

Així és com s'ha viscut des de la segona fila, aquest acte de presentació de la coalició valenciana “és el moment”. S'haurà de remar molt durant aquest mes que resta fins al 20D, per poder aconseguir els huit gallifants als que aspirava Morera en acabar l'acte, davant dels representants dels comptats mitjans de comunicació presents al complex de la Petxina. El decurs del temps anirà dient si aquesta coalició serà la responsable de fer fora Rajoy de la Moncloa, malgrat no abraçar —ni de lluny— més que una part del ventall de l'esquerra sociològica valenciana i mantenir aquest mal de panxa al seu si. Sols el 20D eixirem de dubtes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona