Política

Domènech presenta En Comú Podem com la garantia per evitar que la dreta catalana torni a pactar amb la dreta espanyola

El cap de llista al 20-D està convençut que tindran un grup parlamentari propi al Congrés o actuaran com a subgrup dins de Podem

El cap de llista d'En Comú Podem a les properes eleccions del 20 de desembre, Xavier Domènech, ha situat la seva candidatura com la garantia per evitar que la dreta catalana (CDC) torni a pactar amb la dreta espanyola (PP). En una entrevista a TV3, ha subratllat que un bon resultat d'aquestes dues formacions acabaria amb el procés polític impulsat per la ciutadania a Catalunya “per arribar a una cosa tan tradicional de les dretes com és pactar entre elles”. Domènech defensa l'obertura d'un procés constituent tant a Catalunya com a la resta de l'Estat i està convençut que En Comú Podem aconseguirà a les urnes un grup parlamentari propi al Congrés dels Diputats. Encara que no arribin als mínims exigits (5 diputats i un 15% del vot a les 4 circumscripcions on catalanes), Domènech ha garantit que, “de facto”, actuaran com a subgrup dins de Podem.

Les eleccions generals no seran ja el “plebiscit” que Junts Pel Sí i la CUP van plantejar el passat 27 de setembre. Per això, Domènech no creu que la independència marqui l'agenda política de les properes setmanes. L'objectiu d'En Comú Podem és, entre d'altres, “fer fora el PP” i certificar la “mort” del bipartidisme. “El bipartidisme és un zombie polític que encara no s'ha adonat que ha mort”, ha opinat, tot recordant que les enquestes més favorables els atorguen al voltant del 50% del vot, lluny de la frontera del 80% que havien tingut PP i PSOE habitualment.

Domènech es presenta com a hereu de les candidatures populars que van accedir a moltes alcaldies de l'Estat el passat 24 de maig. “El 24-M es va produir una cosa similar a una primavera republicana”, ha destacat. Seguint aquell esperit de “revolució”, el cap de llista d'En Comú Podem creu que l'esperit de la transició està “esgotat” i que el canvi ha de ser “fort” per adaptar Espanya a les necessitats del segle XXI. “No un canvi que amagui el retorn a les polítiques del passat, com representa C's”, ha afegit.

La lluita contra les desigualtats, l'inici d'un procés constituent i la reclamació d'un referèndum sobre el futur polític de Catalunya seran els tres eixos principals del programa electoral de la confluència d'esquerres, “la única llista catalana que defensarà el dret a decidir el 20-D “.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Putin promet un alto el foc si Ucraïna es retira dels territoris annexionats i renuncia a l’OTAN

barcelona
política

La jutge de la primera causa per l’1-O demana que es pronunciï l’Audiència de Barcelona

barcelona
regne unit

Una enquesta situa el partit de Farage per davant dels conservadors

barcelona
guerra a gaza

Gantz guanyaria Netanyahu si s’avancessin les eleccions

barcelona
judicial

El xoc a la fiscalia per l’amnistia s’aguditza

barcelona
política

La justícia suïssa reitera que Tsunami no és terrorisme

barcelona
Política

ERC començarà a negociar amb PSC i Junts per la investidura la setmana que ve

barcelona
judicial

El Suprem suspèn les declaracions de Puigdemont i Wagensberg

barcelona
Josep Xifre Deulofeu
Alcalde de Santa Cristina d’Aro (Tots per Santa Cristina-TxE)

“Som prudents en la inversió; no volem fer cartes als Reis”

Santa Cristina d’Aro