Política

Economia no sap quan podrà pagar els proveïdors amb els diners del FLA perquè hi ha “confusió completa”

El número 2 de la conselleria es mostra indignat perquè els controls del ministeri són “una aplicació inconstitucional de l'article 155”

El secretari general del departament d'Economia, Albert Carreras, ha lamentat la “confusió completa” que han suposat les noves mesures de control financer del govern espanyol sobre la Generalitat. “Estem completament complexos, no sabem quan podrem pagar ni què podrem pagar”, ha explicat en una entrevista a Rac 1. Carreras ha dit que, de la publicació de l'ordre ministerial al BOE del dissabte, es desprèn que els 3.034 milions d'euros anunciats del FLA no es rebran ara sinó que el ministeri comunicarà al Govern cada mes en què podrà gastar els diners. El número 2 del departament s'ha mostrat indignat perquè la mesura “és una aplicació inconstitucional de l'article 155” de suspensió de l'autonomia.

Carreras ha dit que és “incapaç” de poder dir quan podran pagar als farmacèutics, que fa quatre mesos que no cobren les factures dels medicaments, i ha retret al govern central les condicions que els posen per pagar el Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA).

“Cadascú que posi una espelma a la seva patrona de preferència i, entre tots aixequem un clamor, perquè és una discriminació humiliant, injusta”, ha declarat Carreras, que ha assegurat: “Dijous o divendres al matí li hauria dit que estàvem en espera de l'ampliació del FLA (...) però ara em veig incapaç de dir res”.

“Vistes totes les condicions que posen, no sabem quan podrem pagar ni què podrem pagar. Ens han posat una llista de prioritats que és pràcticament tot el pressupost de la Generalitat”, s'ha queixat el número 2 d'Economia de la Generalitat.

Segons Carreras, aquestes condicions per pagar el FLA suposen “una aplicació inconstitucional de l'article 155. Estem desolats”.

“Estem parlant d'una intervenció completa i exhaustiva de les finances de la Generalitat”, ha recalcat Carreras, que ha assegurat que és “completament fals” que la Generalitat no hagi justificat 1.300 milions d'euros.

“Ells saben que és completament fals -ha dit-, és gesticulació electoral de la més baixa. Són obres que va fer la Generalitat licitades entre el 2004 i el 2009, i fetes de 2005 a 2013, acabades completament i no representen una despesa nova sobre aquest any de cap manera”.

Carreras ha advertit que “vistes totes les condicions que posen i que ens anuncien que ens informaran de tots els procediments i encara no ho han fet, estem completament perplexos. No sabem quan podrem pagar ni què podrem pagar”.

“Vull pensar que els pagaments previstos per al 30 de novembre es mantindran tal com estan previstos. Per als proveïdors, estàvem en espera d'aquesta ampliació, que ara no sabem com arriba”, ha alertat el número dos d'Economia, que ha anunciat que “a Hisenda li passarem una llista del que enteníem que calia pagar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona