Política

El Girona FC pagarà 4.500 euros anuals a Salt per fer servir el camp del pla

El grup de CiU, a l'oposició, denuncia que el cost que es generarà és més gran que el que es cobrarà

El govern diu que regula una situació que era anòmala

El Girona FC abonarà a l'Ajuntament de Salt 4.500 euros anuals per l'ús del camp de futbol de la zona esportiva del pla. Aquesta és la base econòmica del conveni que el consistori i el club han signat per a la temporada 2015/2016. A més d'aquests diners, va explicar en el ple d'ahir la regidora d'esports, Eva Rigau, el Girona donarà suport al nou tècnic del club local, el Salt-Coma Cros; donarà entrades per als partits de Montilivi de les quals es beneficiaran els joves esportistes saltencs, i organitzarà activitats juntament amb el Salt-Coma Cros, durant aquesta temporada (probablement cap a la primavera, amb la participació d'un màxim de quatre jugadors del Girona, dos cops l'any).

Aquest conveni va ser denunciat en el torn de preguntes al govern pel regidor del grup municipal de CiU, Paco Honrado, que havia estat fins al mandat passat regidor d'Esports. Honrado va dir que el cost real de l'ús que farà el Girona FC del camp del Salt serà d'entre 8.000 i 12.000 euros, i va preguntar com pot ser que s'hagi signat un conveni en virtut del qual no es cobriran les despeses. Rigau va admetre que “no és el millor conveni possible”, però va recordar que fins la temporada passada ni tan sols hi havia conveni: “La voluntat d'aquesta regidoria ha estat regularitzar una situació que era anòmala; més val 4.500 euros que res, que era el que pagaven fins ara.” Honrado i Rigau van discutir sobre si el Girona s'entrenava a Salt l'any passat. La regidora va dir que sí, segons li havien dit des del mateix Salt-Coma Cros. Honrado va dir que va ser només a final de temporada i un sol equip, i que a partir d'ara seran al voltant d'un centenar de futbolistes del Girona FC. La regidora va dir que els diners que s'ingressaran serveixen per fer el manteniment endarrerit del camp de les Guixeres.

El portaveu de CiU, Jaume Torramadé, va dir que la fórmula triada per al conveni dóna la gestió del camp al Girona, i que a més se'ls dóna una exempció de taxes. Rigau va dir que no se'ls eximeix absolutament, sinó que se'ls cobra els 4.500 euros. Torramadé va dir a Rigau: “Qui és vostè per donar una exempció parcial de taxes? No hi ha ningú que pugui eximir d'una taxa estipulada per l'Ajuntament.” En aquest aspecte, Torramadé hi va afegir que la taxa que es diu al conveni que pertocaria, si el Girona la pagués, puja a 19.374 euros, i que en realitat hauria de ser de 25.000 o 26.000 euros. Rigau va dir que el conveni havia estat repassat i validat pels tècnics. A proposta de l'alcalde, es va quedar que en el pròxim ple el govern donaria les explicacions tècniques per justificar que el conveni és correcte en tots els seus apartats.

LA XIFRA

8.000
euros
és el cost mínim, segons CiU, de les despeses que ocasionaran els equips del Girona al camp del pla de Salt.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona