Política

Turquia abat un avió militar rus a la frontera amb Síria per violar el seu espai aeri

Rússia assegura que el seu aparell, un Su-24, ha volat en tot moment sobre terres sirianes i afirma que ha estat atacat des de terra

Un dels pilots ha mort i l'altre està en mans d'un grup armat a Síria opositor al règim d'Al-Assad

Les forces aèries de Turquia (concretament dos F-16) han abatut aquest dimarts un avió de combat de les forces russes del tipus Sukhoi Su-24 a la frontera amb Síria perquè havia violat el seu espai aeri i no ha fet cas dels diversos avisos llançats.

Rússia ha assegurat que el seu bombarder Su-24 no ha violat l'espai aeri de Turquia, poc després que Ankara anunciés que havia abatut l'aparell militar que havia volat sobre el seu territori.

“Durant el vol, l'avió ha estat en tot moment sobre el territori de Síria, com ha quedat registrat en els radars”, ha declarat el Ministeri de Defensa rus, que ha afirmat que s'ha estavellat “presumptament per un atac des de terra”.

L'avió rus ha caigut en territori sirià, a pocs quilòmetres de la frontera amb la província turca mediterrània de Hatai.

Segons fonts sirianes locals citades pels mitjans turcs, els pilots del caça abatut han saltat amb paracaigudes abans que l'avió caigués a terra.

Segons ha informat la cadena de televisió CNN Turk, un dels pilots ha mort i l'altre està en mans de les forces turques a Síria, contràries al règim de Baixar al-Assad.

Un vídeo difós per la cadena turca NTV mostra clarament la imatge d'un avió en flames que es precipita sobre un terreny boscós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia