Política

El TSJC arxiva el cas contra l'exdiputada Capdevila

Afirma que els Mossos van saber que la socialista usava la targeta de Renfe del Parlament amb escoltes “sense control del jutjat” de Sabadell

Va gastar 4.342 euros en viatges personals

El magistrat instructor de la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Carlos Ramos ha acordat el sobreseïment de les diligències obertes contra l'exdiputada del PSC Montserrat Capdevila, per un delicte de malversació de fons públics en haver gastat 4.342 euros amb la targeta de Renfe pagada pel Parlament per a ús personal. En concret, va fer dotze viatges, entre octubre del 2010 i setembre del 2012, de Barcelona a Madrid en tren d'alta velocitat.

En la interlocutòria, comunicada avui, el magistrat considera, un cop avançada la instrucció, que el delicte no ha quedat degudament provat doncs les intervencions telefòniques efectuades pels Mossos d'Esquadra—en el marc del cas Mercuri, de suposada corrupció a l'Ajuntament de Sabadell— que van comportar l'obertura d'aquesta investigació no havien obtingut el permís judicial necessari, i per tant, eren unes diligències policials que no s'estaven fent sota un control judicial efectiu.

En concret, el magistrat Ramos afirma:“La informació obtinguda per la Unitat de la Policia més de tres mesos després sobre el pagament dels bitllets de ferrocarril, efectuat amb càrrec a la targeta del Parlament de Catalunya de la que la senyora Capdevila era usuària, va ser assolida indegudament en base al coneixement d'unes converses telefòniques injustificadament furtades al coneixement i al control del jutjat de Sabadell, que va autoritzar en el seu moment la intervenció de las comunicacions del interlocutor, senyor Bustos, el contingut dels quals excedien dels termes d'aquesta autorització”.

La investigació policial sense cobertura judicial és l'argument denunciat des del principi per la defensa de Capdevila, exercida per l'advocada Débora Quintero, per reclamar l'arxiu d'aquest cas.

Recentment, Montserrat Capdevila, va ser imputada per la titular del jutjat número 1 de Sabadell per una irregularitat en una adjudicació municipal, en una nova peça del cas Mercuri.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

eSTAT ESPANYOL

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona
estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA