Política

Veïns contra el canvi de noms borbònics en carrers de Palafrugell

Residents a les vies afectades alerten dels costos econòmics i burocràtics del procés

La moció per promoure el canvi de noms borbònics dels carrers de Palafrugell, aprovada el mes passat pels grups d'ERC i CiU al ple municipal, ha mobilitzat a la contra residents dels dos vials afectats, els d'Alfons XII i Isabel II, que dimarts van anunciar al final del ple de novembre les seves reticències. Dimas Vilà, un dels veïns crítics, va dir que han organitzat una recollida de firmes “casa per casa”, i que per ara tots els afectats consultats s'han manifestat en contra d'un “nyap de moció”.

Vilà va alertar que el canvi implica haver de renovar documents d'identitat, llicències de conduir i modificar escriptures, contractes de subministraments o comptes bancaris, tràmits costosos en temps i diners. L'alcalde, el socialista Juli Fernández, que va votar contra la iniciativa, va recordar que un dels motius d'oposició era la falta de consens de la proposta. El tinent d'alcalde Albert Gómez (CiU) va admetre que han corregut “una mica massa”, però va insistir que la comissió de nomenclàtor encara ha d'estudiar la proposta. I que, si hi dóna el vistiplau, escoltaran els veïns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia