Política

Chacón: “Estem fins al barret de presidències corals i assembleàries. Que acabi l'espectacle”

La candidata del PSC per al 20-D considera “absurd” que “la llei no reconegui com són” els catalans i aposta per la reforma de la Constitució per encaixar “els sentiments”

La candidata del PSC per a les eleccions al Congrés del 20 de desembre, Carme Chacón, ha criticat aquest dijous el plantejament que estudia JxSí per oferir a la CUP, i que contemplaria un òrgan de coordinació format per Artur Mas, Oriol Junqueras, Neus Munté i Raül Romeva. “Catalunya necessita amb urgència seriositat, estabilitat política i seguretat jurídica. Estem fins al barret de presidències corals, assembleàries i del amb tu sí i amb tu no”, ha etzibat en ser preguntada per la proposta. És per això que Chacón considera que els catalans “no ens en sortirem si no tornem a la drecera de la llei i l'estat de dret”. “Demano que s'acabi aquest espectacle”, ha sentenciat la socialista.

I és que per a Chacón, si no hi ha respecte a la llei vigent, no es pot solucionar “el problema que hi ha a Catalunya”. És per això que, de nou, en el seu discurs a l'esmorzar col·loqui del Fórum Europa Tribuna Catalunya, ha apostat per la reforma de la Constitució espanyola i pel mecanisme federal com a clau per resoldre-ho. En aquest sentit, creu que no té sentit mantenir un marc legal que no reconeix la diversitat que atribueix a l'Estat i que, si es tingués en compte, tothom s'hi sentiria més còmode dins d'Espanya.

“Jo només se ser espanyola sent catalana. I això no hi ha llei que s'ho salti”, ha sentenciat Chacón, que ha considerat “absurd que les meves lleis no reconeguin com soc, perquè són sentiments”. “Aquest país reconeixerà la diversitat emocional, cultural, de llengües i de dret civil. Hem trigat 40 anys? Doncs hem trigat 40 anys, però ho farem”, ha vaticinat, assegurant que el PSC i el PSOE són la garantia que això acabi passant després del 20-D.

D'altra banda, en la seva exposició al col·loqui, Chacón ha criticat que l'actual president en funcions, Artur Mas, estigui “teledirigit” per la CUP i “continuï amb la seva genuflexió” al partit anticapitalista. “Quina perspectiva d'estabilitat, econòmica, institucional i política representa això? Si el deute de la Generalitat ja ha estat qualificat com escombraria, em temo que la estabilitat i la Generalitat també ho acabaran sent si continua així”, ha conclòs.

En aquest mateix sentit, la socialista ha carregat contra el camí que creu que està seguint Mas amb la CUP, que ella situa “fora de la llei”. “La democràcia és llei i qui surt de l'estat de dret fa quelcom molt arriscat i perillós”, ha dit.

De la mateixa manera, també ha criticat l'actitud del PP i de Mariano Rajoy, de qui ha dit que no pot ser qui “construeixi ponts després d'haver-los volat”, i per això ha demanat que “se'l faci fora” de la presidència del Govern espanyol. En aquest mateix sentit, la socialista considera que les condicions imposades per al FLA formen part de “les brabuconades habituals” del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, dins la “picabaralla” entre el Govern i l'Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona