Política

La Comissió Ciutadana de Silla es proclama com a òrgan fiscalitzador

Acorda iniciar la seua tasca de control de govern amb l'anàlisi dels pressupostos municipals dels últims 8 anys

La Regidoria de Transparència ha impulsat aquesta Comissió Ciutadana d'Auditoria del Deute i Comptes per tal d'incloure al veïnat en la gestió municipal

La Comissió Ciutadana d'Auditoria del Deute i Comptes de Silla defineix els seus objectius com a òrgan de control independent del consistori municipal. El saló de plens de l'Ajuntament de Silla ha acollit la segona reunió d'aquesta comissió creada perquè els mateixos veïns fiscalitzen l'acció del govern municipal.

El primer pas, triat entre la desena de membres que integren la comissió, serà demanar tots els pressupostos des de fa 8 anys per tractar d'analitzar i estudiar les possibles desviacions mitjançant l'informe dels interventors. Aquesta informació, servirà també per aprendre a interpretar de forma pràctica els pressupostos i tindre la capacitat d'auditar els que l'Ajuntament de Silla aprove en 2016, uns pressupostos que ja no seran prorrogats.

La Regidoria de Transparència, encapçalada per Salva Mestre, ha estat la impulsora d'aquesta comissió fiscalitzadora i serà també el pont de comunicació entre l'Ajuntament de Silla i el veïnat. El motiu que han conduït a Mestre a impulsar aquest projecte no és altre que facilitar la màxima transparència de la gestió municipal a través de l'accés directe a les dependències municipals.

En aquest sentit, els serveis tècnics municipals seran els encarregats d'atendre el sveïns que s'hi designen i els facilitaran de forma clara i documentada tota aquella informació que en matèria de deute i comptes municipals.

La comissió confia a poder ampliar el nombre de membres per tal d'aconseguir que el 'contrapoder' que formen presente la força necessària per defensar en tot moment els interessos de la ciutadania.

Per aquest motiu, es convida a tot el veïnat a adherir-se. Tothom pot fer-ho assistint a les reunions, que es convoquen mitjançant les xarxes socials pertanyents al consistori, comunicant-ho a la regidoria de Participació o contactant amb els propis integrants de la comissió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona