Política

Hollande: “França farà tot el possible per destruir l'exèrcit de fanàtics”

El president francès participa en l'acte d'homenatge a les 130 víctimes dels atemptats del 13-N a París

El president francès, François Hollande, ha promès aquest divendres a les famílies de les víctimes dels atemptats de l'13-N que “França farà tot el possible per destruir l'exèrcit de fanàtics que va cometre aquests crims”, durant l'homenatge solemne de la nació.

“França no canviarà. Si necessitem un motiu per seguir en peu, per lluitar pels nostres principis, per defensar els valors de la nostra República, el trobarem en el seu record”, ha afirmat Hollande en un discurs sobri davant unes 2.000 persones al palau dels Invàlids, entre els quals hi havia familiars de la majoria dels 130 morts en els atacs i membres de la policia i els serveis d'emergència que van treballar en la nit dels fets.

Hollande, visiblement emocionat, ha titllat l'atac de “covard” i ha afirmat que va ser “un acte de guerra organitzat lluny i executat amb fredor en nom d'una causa embogida i d'un déu traït”. I ha continuat tot assegurant que França “no buscarà la venjança ni el rebuig de l'altre”.

Sense nomenar en cap moment a l'Estat Islàmic (EI), el president francès ha identificat l '“enemic” com “el fanatisme que vol sotmetre l'home a un ordre inhumà, a l'obscurantisme”. “Els vencerem tots junts, amb les nostres forces, les nostres armes, que són les institucions, el dret”, ha assegurar Hollande.

“Els que van morir el 13 de novembre encarnaven els nostres valors i els hem de fer viure aquests valors. No cedirem a la por ni l'odi. Si ens envaeix la còlera la canalitzarem en defensa de la llibertat i de fer de França un país orgullós del seu passat, de la seva manera de viure, del seu destí”, ha garantit.

El president ha assegurat que els francesos seguiran “vivint la vida, sortint a les terrasses, acudint a concerts i als estadis de futbol”, escenaris dels atemptats de l'13-N. Hollande s'ha referit a la joventut colpejada pels atemptats, ja que el 60% de les víctimes tenia menys de 35 anys.

Batejada com a “generació Bataclan”, pel nom de la sala de festes que es va convertir en el principal escenari dels crims del 13-N, Hollande els ha mostrat la seva confiança. “El 13 de novembre quedarà en les seves memòries com una iniciació a la duresa del món i com una invitació a afrontar-la”, ha assegurat el president, convençut que la joventut francesa “està ferida però no atemorida” i es manté “lúcida i emprenedora” .

“Estic convençut que aquesta generació mostrarà la seva grandesa i viurà plenament en nom dels morts que plorem avui. Malgrat les llàgrimes, aquesta generació és la cara de França”, ha afirmat .

Marcat pels símbols nacionals, amb els colors blau, blanc i vermell de la bandera francesa, l'homenatge ha començat i ha acabat amb La Marsellesa.

Entremig han sonat les notes de Quand on a que l'amour, de Jacques Brel, i Perlimpinpin, de Barbara, interpretades per les populars cantants Nolwenn Leroy, Camelia Jordana, Yael Naim i Natalie Dessay, mentre els rostres de les víctimes desfilaven en una pantalla gegant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA