Política

Les ONGD valoren com a insuficient l'augment dels pressupostos de l'Ajuntament de València

S'augmenta la cooperació en un 0,2% lluny de la reivindicació social del 0,7% de fa anys

La Coordinadora Valenciana d'ONGD (CVONGD) valora el projecte de pressupost de l'Ajuntament de València per al 2016 que ascendeix a 1,7 milions d'euros, fet que suposa el 0,2% dels pressupostos consolidats del consistori.

La CVONGD reconeix el canvi de rumb i el compliment del programa electoral del nou govern municipal de la ciutat de València, encara que mostra la seua decepció perquè encara queda molt camí per arribar al 0,7 % dels pressupostos.

En els anys últims quatre anys els pressupostos han passat de xifres simbòliques com els 35.000 euros l'any 2012 (segons dades de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies), o els 399.600 euros de l'any passat, fins als 1.7 milions pressupostats per al 2016, que suposen el 0,2% dels pressupostos consolidats, percentatge similar al que va atorgar l'Ajuntament de Madrid però molt allunyat del 0,7% del pressupost de recursos propis que pressuposta l'Ajuntament de Barcelona per al 2016.

Més enllà de l'augment pressupostari, la CVONGD reconeix un canvi de rumb en la interlocució i participació en el disseny de les polítiques públiques de cooperació al desenvolupament per a la millora de la gestió i rendició de comptes.

Aquest nou procés que comença, ha possibilitat que tornen partides d'Educació per al Desenvolupament i Sensibilització, així com activitats de formació i enfortiment del sector de la cooperació, i sobretot, una partida pressupostària per al funcionament del futur Consell de Cooperació municipal, òrgan de participació de les organitzacions i la ciutadania amb l'administració amb què l'Ajuntament no ha comptat fins ara.

La CVONGD recorda que hi ha multitud de reptes en el camí, i que sent el pressupost només un d'ells, aquest és clau per poder desenvolupar polítiques actives i coherents que garanteixin el compliment dels drets humans, la nova agenda post - 2015 i que contribueixin a generar una ciutadania crítica i compromesa, que trobe en el seu govern resposta a les demandes que la societat li va plantejar quan li va donar la seva confiança en les passades eleccions .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts+Puigdemont per Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona

Boadas defensa que la Casa Pastors sigui un centre obert a la ciutadania

girona

Xavier Garcia Albiol, ingressat per una arrítmia

Badalona
regne unit

Sunak anuncia deportacions a Ruanda en deu o dotze setmanes

barcelona