Política

La tertúlia política organitzada per Guanyant Torrent evidencia la disparitat en l'esquerra

Podemos, Esquerra Unida i Esquerra Republicana, mostren les discrepàncies sense l'assistència de Compromís

La Plataforma ciutadana Guanyant Torrent, que va organitzar ahir dijous una tertúlia informativa amb la participació de representants de les executives nacionals de País Valencià de Podem, Esquerra Republicana i Esquerra Unida, amb objecte d'informar sobre el procés d'unitat al que s'havia pogut arribar amb la mirada fixa amb les eleccions generals del 20D, serví per a evidenciar la distància existent entre aquestes tres formacions.

En aquesta ocasió s'havia pensat realitzar l'activitat en format de tertúlia de caràcter polític, per tal d'informar la ciutadania sobre el rerefons de la política valenciana i dels moviments de la cuina d'acords i desacords que han tingut lloc durant els darrers mesos.

Ja des del primer moment, i amb la inassistència de la coalició Compromís (per coincidència d'agenda amb un altre acte), es posà de manifest la diferent percepció narrada des de les files d'Esquerra Republicana i Esquerra Unida, respecte de la representant de la formació de Pablo Iglesias en València.

A més de conèixer la impossibilitat d'un pacte d'ampli espectre, la tertúlia va analitzar la posició de les organitzacions presents respecte de la monarquia i la república, la reforma de la constitució, la nacionalització de les elèctriques i de la banca la situació econòmica, el dret a l'autodeterminació dels pobles i nacionalitats de l'Estat i qüestions polítiques de semblant factura.

La participació del públic present, encara aprofundí més en la forta escletxa existent entre els representants de cada formació i es va veure contrariat en comprovar la manca de sensibilitat mostrada per la força política absent, que li resultà impossible (segons fonts dignes de tot crèdit) remetre cap militant coneixedor dels punts previstos per al debat en aquesta tertúlia desenvolupada en la Casa de la Cultura de Torrent.

No obstant això, hom va fer vots perquè a partir del 21 de desembre es puga restaurar l'espai que ara separa uns dels altres, per poder arribar a acords programàtics que facen possible el desplaçament del PP de la Moncloa i l'aplicació de noves polítiques restauradores dels drets públics i socials perduts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans