Política

Les bases de la CUP rebutgen Mas i mantenen buscar una alternativa

“Mai hem posat les eleccions del març sobre la taula i si es convoquen serà perquè Junts pel Sí no han mogut la fitxa que ha de moure”, assegura Anna Gabriel

Emplacen Junts pel Sí a seguir negociant i a donar “respostes concretes”

El debat nacional en la jornada de treball de les bases de la CUP celebrada a Manresa ha acabat amb les votacions sobre les quatre propostes a les negociacions amb Junts pel Sí i el resultat ha estat 823 vots a favor (dels 1.200 assistents) de buscar una alternativa a Artur Mas com a candidat a la presidència de la Generalitat davant dels qui han donat suport a l es altres tres opcions proposades: acceptar Mas (434), esperar després del 20-D (139) i anar a eleccions (574).

La CUP manté així la postura seguida fins ara de rebutjar investir Artur Mas i aposten per buscar una alternativa de consens. Anna Gabriel ha assegurat que les assemblees territorials de la CUP els han demanat aquest diumenge que “passem a l'ofensiva” i per això ha reclamat a Junts pel Sí “respostes concretes a necessitats concretes”. Sobre el debat “Mas o març”, per una possible convocatòria d'eleccions si no s'arriba a un acord, Gabriel ha deixat clar que aquesta possibilitat mai ha estat posada sobre la taula per part de la CUP. “Mai hem posat les eleccions sobre la taula i si es convoquen les eleccions serà perquè Junts pel Sí no han mogut la fitxa que han de moure”, ha assegurat.

Gabriel ha reconegut que la CUP no pot imposar el seu programa en les negociacions, que asseguren continuaran mantenint a partir d'aquest mateix diumenge i dilluns, però sí “els mínims que reclama el conjunt del país”, entre els quals ha anomenat un pla de xoc, aturada de privatitzacions i no fer cas a la resolució del Tribunal Constitucional, que ha recordat que en la resolució d'independència aprovada al Parlament es va acordar que no era “legítim”.

Benet Salellas, membre de la comissió negociadora, ha explicat als militants que han proposat fins a cinc solucions diferents durant les converses amb Junts pel Sí, a qui ha reclamat que mogui fitxa. Salellas ha assegurat que continuaran asseguts a la taula negociadora fins aconseguir un procés de ruptura, un pla de xoc social, un procés constituent i una presidència alternativa a Artur Mas.

Per la seva banda, David Fernàndez, ha assegurat que el dilema de la CUP “ no és Mas o Març” sinó “independència, pobresa zero i prou corrupció.” Fernàndez ha afirmat en un discurs amb un final apassionat rebut amb aplaudiments que “nosaltres mai fallarem a la voluntat política del nostre poble, desobeirem, ens manifestarem, sortirem al carrer perquè del carrer no ens en faran mai fora i mai, que quedi clar, mai fallarem a la justícia social. Independència, justícia social, procés constituent, podrem i ho farem, amb la certesa que tenim que els imprescindible ets tu, i la Zaida i és el refugiat que vindrà els que posarem dempeus aquest país i el deixarem irreconeixible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona